Umak od brusnice


Jednom prilikom sam u vrtiću od sina povodom Thanksgiving day-a jela umak od brusnice koji je izgledao kao kuhana cikla narezana na ploške, nije mi bio baš nešto:), a niti mom sinu, pa sam odlucila kod kuće napraviti sličan kombinacijom par recepata da i njemu bude fin.

Sastojci koji su Vam potrebni:
350 g svježih brusnica
150 ml iscijeđenog soka od narandže
100 ml vode
220 g šećera
2 kapi arome vanilije
na vrh žličice cimeta

Brusnice očistite i operite, 50 g lagano izmiksajte štapnim mikserom (ne skroz). U posudu stavite sok, vodu i šecer i miješajte na srednjoj vatri dok se šecer ne rastopi. Dodajte vaniliju i cimet, promiješajte, dodajte “izmiksane” i preostale brusnice. Kuhajte 10 – 15 minuta, i svako malo promiješajte, sve dok brusnice ne počnu “pucati”. Kad je gotovo, ostavite umak preko noći u hladnjaku. Što se više bude hladio, smjesa ce biti čvršća.


Učinak gore navedenog oblika “cikle” ćete dobiti ako brusnice izradite u multipraktiku što sitnije možete, izlijete u željeni oblik, dobro ohladite i režete na ploške, ali mora se dobro ohladiti da bi bilo jako čvrsto za rezanje.
Ako želite da umak bude više gust, dodajte jednu do dvije žlice gustina na kraju i miješajte dok ne zavrije i dok se smjesa ne zgusne.

Oglasi

2 thoughts on “Umak od brusnice

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s