Cherry tortica







Pravila sam je dragom za rodjendan i oduševila me…Nisam ni slutila dok sam u toku pripreme mućkala satojke u svojoj glavi da će biti pun pogodak…



Biskvit, količina za jedan, promjer kalupa 20 cm

3 jaja

3 žlice brašna

3 žlice šecera

pola vrećice praška za pecivo

2 žlice kakaa

1 dl mlijeka

po želji ruma za poprskati biskvite



Krema

250 g maraschino višanja

200 ml soka od maraschino višanja

200 g kiselog vrhnja

200 g Philadelphije light

150 g šecera u prahu

2 želatine

2 šlag fixa

2 vanilin šecera

400 ml vrhnja za šlag



Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Bjelanjke čvrsto istucite i stavite sa strane. Žumanjke pjenasto miksajte, pa im dodajte šecer, zatim brašno pomiješano sa praškom za pecivo,

promiješajte, dodajte kakao i mlijeko. Kad smjesa bude jednolična pažljivo umiješajte bjelanjke kuhačom.Pecite cca 20 minuta, probajte čačkalicom da li je pečeno. Biskvit ohladite, maknite ga iz kalupa i prerežite po pola. Zagrijte rum i prelijte ga preko svakog biskvita. Sve ponovite za još jedan biskvit.

KREMA

Maraschino višnje dobro ocijedite kuhinjskim ručnicima. U posudi za miksanje dobro promiješajte Philadelphiu, kiselo vrhnje i šecer u prahu, pa dodajte iscijeđeni sok od višanja. Želatinu otopite sa 10 žlica vode i ostavite 10 minuta da nabubri, pa ju zagrijte na laganoj vatri da se otopi i ulijte u smjesu sa sirom i vrhnjem. Stavite na 10 minuta u hladnjak.

Za to vrijeme, istucite slatko vrhnje za šlag, ako je potrebo sa šlag fixom i vanilin šecerom. Istučeno vrhnje dobro umiješajte u kremu. Stavite prvi biskvit na tanjur, kremu podijelite na 4 jednaka dijela i filajte tortu. Maraschino višnje poslažite po površini, stavite u hladnjak da se rashladi i poslužite.

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s