Pita od ribizla

Ovu piticu sam tako brzo napravila, jer je tijesto vrlo zahvalno. Puniti se može svačim, ovaj put sam odabrala ribizle.
Umak od ribizla
300 g ribizla
80 g smeđeg šecera
200 ml vode
na vrh žličice cimeta
na vrh žličice pimenta
na vrh žličice djumbira
2 žlice gustina

Tijesto
160 g brašna
od pola limuna naribana korica
75 g omekšalog maslaca
na vrh žličice soli
na vrh žličice djumbira
5 žlica vode


Umak od ribizla
Vodu i šećer zagrijte na srednjoj vatri dok se šećer ne istopi. Dodajte ribizle, piment, djumbir i cimet i kad zavri kuhajte još 10 minuta. Dodajte 2 žlice gustina, miješajte dok ne zavrije i onda još malo do željene gustoće. Stavite sa strane da se ohladi.


Tijesto
Od navedenih sastojaka umijesite glatko tijesto, s tim da vodu dodate zadnju, žlicu po žlicu.
Razvaljajte odmah tijesto u krug promjera 28 cm tako da rubovi vise sa strane, kako bi ju mogli “zamotati”. Pobrašnite pleh i stavite tijesto.
Nadjev usipajte u tijesto, a tijesto koje visi “motajte” na jednu stranu do kraja kruga, tako da
prstima “uštipnete” mali dio tijesta i prebacite na desnu stranu. Pecite na 180 stupnjeva 40-tak minuta.
Pitu možete poslužiti toplu ili hladnu uz dodatak šlaga.

Oglasi

One thought on “Pita od ribizla

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s