Gratinirana palenta


Toliko volim palentu, puru, žgance da bih ju mogla svaki dan jesti, a obavezno je minimalno jednom ili dva puta na mom stolu…Jednostavna za pripremu, nudi puno mogućnosti i varijacija, a najviše što me veseli je to što je zdrava i hranjiva…Moj malac ju obožava s mlijekom za doručak, ja ju volim u svim kombinacijama. Za ovu kombinaciju potrebno Vam je slijedeće:

160 g palente
8 dl vode
2 dl mlijeka
sol
1 vrećica mozzarelle
vezica vlasca
2 do 3 žlice maslinovog ulja
svježe mljeveni papar


Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. U posudu stavite palentu, vodu, mlijeko i sol i sve promiješajte. Stavite u pećnicu na 40 minuta, nakon cca 15tak minuta malo promiješajte. Mozzarellu narežite na komadiće, vlasac operite i sitno ga nasjeckajte. Ako koristite svježi sir, malom žličicom stavljajte hrpice po palenti. Nakon 40 minuta izvadite palentu, premažite je maslinovim uljem, poslažite mozzarellu, posipajte vlascem i svježe mljevenim paprom. Stavite u pećnicu na još 10 do 15 minuta. Ostavite da se malo ohladi prije serviranja.

Meni ovako pripremljena palenta može biti kao glavno jelo, predjelo, a možete je poslužiti i kao prilog mesu ili divljaci, uz zelenu salatu ili kao laganu veceru.


Oglasi

One thought on “Gratinirana palenta

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s