Slatki kukuruzni kruščići


Djeluju jako smirujuće……:)

250 g bijelog brašna
150 g kukuruznog brašna
20 g kvasca + malo mlijeka + žlicice šećera
80 g šećera
1 vrećica čaja od lavande + 2 dl vode
pola čajne žličice djumbira

Skuhajte čaj u 2 dl vode i ostavite da se ohladi, odnosno da bude mlako. Kvasac rastopite u malo mlijeka i žličicu šećera i ostavite da se digne. U posudi za miksanje promiješajte obje vrste brašna sa šećerom, solju i djumbirom.Dodajte kvasac i sve dobro izmiksajte, polagano dodavajuci čaj (smjesa je mekana, odnosno nije tvrda i teška kao za kruh). Ostavite pola sata na toplom mjestu da udvostruči obujam. Kalupe za souffle, brioše ili muffine namažite maslacom i posipajte sa malo brašna. Žlicom stavljajte smjesu u kalupe, do 3/4 kalupa. Možete ih peci i u plehu na kojeg ste stavili pek papir, ali onda malo pobrašnite ruke i oblikujte
kugle. Stavite ih u zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva, cca pola sata dok ne dobiju zlatnu boju po površini. Krušcice koja pečete u plehu trebaju manje vremena. Poslužite ih odmah tople.
Od ove kolicine izaći ce vam 6 kruščića. Ako nemate čaj od lavande, stavite 2 čajne žličice suđenih cvjetova od lavande.

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s