Tortica sa sirom



Ovo je jedna od najbržih i najfinijih tortica koju sam ikad napravila….



Podloga

400 g smrvljenih tamnih keksića od čokolade ili kakaa, ginger keksići, speculaas i sl.

100 g maslaca




Krema

220 g svježeg posnog sira

115 ml jogurta

135 g šećera

500 g mascarpone sira

80 ml vrhnja za šlag

malo kristalnog šećera za posipati pleh



U multipraktiku razmrvite keksiće i dodajte im otopljeni maslac i sve dobro promiješajte. Kalup za tortu promjera 24 cm posipajte sa malo kristalnog šećera.Pola smjese utisnite prstima u pleh.Sir, jogurt i šećer miksajte dok smjesa ne bude glatka.Dodajte mascarpone i vrhnje za šlag i miksajte dok smjesa ne postane čvrsta.Pola smjese pažljivo istresite na smjesu od keksića i polako poravnajte. Budite pažljivi jer se krema lijepi za keksiće pa da vam se sve ne pomiješa.Pola smjese od preostalih keksića rasporedite po kremi i zatim istresite pažljivo ostatak kreme i poravnajte.Završite s preostalim mrvicama od keksića.Prekrijte kalup prozirnom folijom i ostavite u hladnjaku preko noći. Idući dan maknite prsten od kalupa i poslužite.



Ako nemate tamnih keksica, iskoristite obične svijetle keksiće, ali im prije nego dodate otopljeni maslac.

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s