Sherbet od malina


Razlika između sherbeta i sorbeta je u tome što sherbet može sadržavati mlijeko ili slatko vrhnje, a sorbet samo šećer, vodu i voće ili voćni sok.

Sherbet je jednostavno za napraviti, a varijacije na temu su beskonačne…možete ga raditi s voćem i sa sokom od voća kao što sam i ja u ovom slučaju. U ovoj varijanti možete koristiti iscijeđeni narančin sok, limunov sok, te sve sokove iz kompota, a možete i propasirati voće pa ga kombinirati sa šećerom i mlijekom, bez vode i slatkog vrhnja.
Osvježenje za predstojeće tople dane je zagarantirano…

Sastojci koji u vam potrebni:
200 ml soka od malina + 150 ml vode
150 g šećera
50 ml soka od limuna
100 ml slatkog vrhnja
100 ml vode
2 do 3 kapi ekstrakta vanilije

Sok od maline i 150 ml vode promiješajte, i stavite zajedno sa šećerom na laganu vatru i kuhajte
dok se sav šećer ne rastopi. Ohladite i dodajte limunov sok, vrhnje, vodu i vaniliju, dobro promiješajte i stavite u zamrzivač na 3 do 4 sata, a par puta ga promiješajte u međuvremenu kako bi smjesa bila jednolična kad se smrzne.
Poslužite ga sa komadićima voća ili samog, u rashlađenim posudama ili čašama.

Oglasi

13 thoughts on “Sherbet od malina

  1. E ovo mi je bas trebalo. Pravila sam za tejsting tim jedan sladoled koji je meni vise licio na sorbe. Onda je urednica pogledala i javila mi definiciju sorbea istu kao i tvoju sto me je jos vise zbunilo s obzirom da nema sanse da je to bio sladoled. Sad sam sigurna da je u pitanju sherbet 🙂 Hvala na informacijama, bas me je namucilo 🙂

    Sviđa mi se

  2. Nemam baš iskustva s pripremom ovakvih stvari. Većina ovih mojih koji me okružuju su ljubitelji sladoleda, tj. kremaste konzistencije, pa im je ovo previše “vodenasto”, tako da je izostalo oduševljenje kada sam radila tako nešto. Meni se sviđa boja, odlično izgleda:)mamajac me svojim komentarom podsjetila na ono karamelizirano mlijeko za kašalj. Ne poznajem to pod nazivom sherbet, kod mene se to jednostavno zvalao “karamelizirani šećer s mlijekom”. I da, time su me roditelji šopali za vrijeme svake prehlade, a bila sam sklona prehladama i kašlju. Nemam pojma je li to stvarno pomagalo, ali meni se to još kao djetetu totalno ogadilo i ni dan danas ne volim kreme na bazi karamela, ni Kiki bombone, imam fobije od svega što se bazira na nekoj vrsti karamelaste strukture. Još pamtim onaj okus tog karameliziranog šećera s mlijekom, u ustima mi je čim se sjetim toga – baš bi mi sad dobro došao ovaj sherbet od maline:)

    Sviđa mi se

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s