Sasvim obični keksići


Nemam nekakav prigodan uvod, osim da su jako obični, a opet malo drugačiji te jako prhki i fini:)

Tijesto za cca 65 prutića
250 g brašna
100 g šećera
120 g maslaca
1 jaje
pola žličice praška za pecivo
pola žličice sode bikarbone
50 g čokoladnih mrvica
šećer u prahu za valjanje
Maslac dobro izradite, dodajte mu šećer, dobro izmiksajte i nakon toga dodajte jaje i promiješajte u jednoličnu smjesu. Brašno promiješajte s praškom za pecivo i sodom. Malo po malo dodavajte brašno smjesi s maslacem i kad dobijete čvrsto i jednolično tijesto, dodajte čokoladne mrvice i rukama ih umijesite u tijesto. Zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na pola sata. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva, plehove obložite pek papirom. Rukama uzimajte male kuglice (manje od oraha) i na pek papiru ih oblikujte u štapiće (što tanji to bolji jer još narastu tokom pečenja). Pecite ih cca 8 minuta, izvadite iz pećnice i ostavite da se skroz ohlade i tek onda ih uvaljajte u šećer u prahu i pospremite u limenu kutiju.


Ovu zadnju slikicu pod nazivom Finger cookies ću iskoristiti kao ulaznicu za mjesečni foto natječaj Click: The photo event čiji su domaćini Jai i Bee sa bloga Jugalbandi. Tema ovog mjeseca su keksići, a više o svemu možete pročitati ovdje.

Dosad pristigle radove pogledajte ovdje.

18 misli o “Sasvim obični keksići

  1. volim_kuhati, vrc je kopija originala vrca za vino odnosno vodu koji datira jos od prije Krista, pronadjen je u jednom od Arheoloskih lokaliteta u Makedoniji, a poklon je od jednog dragog prijatelja makedonca:)

    Sviđa mi se

  2. hvala cure:)Marija, crna podloga odnosno tkanina se nastavlja i kao pozadina samo okomito, prebacila sam ju preko nekakvog okvira za sliku, a tratincice sam malo navlazila i prikeljila na tkaninu i toliko su izdrzale priljepljene taman dok je fotkanje zavrsilo:)

    Sviđa mi se

Komentiraj