Cappuccino keksići / Cappuccino cookies


Sada su na red došli keksići s okusom i topingom od kave. Mekani su, mirišljavi i ukusni. Njih sam već dugo imala u glavi, napravila sam ih dva puta, ali nisam bila zadovoljna tijestom, i iz trećeg puta sam dobila ono što sam htjela. Potrebno Vam je slijedeće:

Tijesto / Dough
400 g brašna/ 400 g flour
200 g maslaca / 200 g butter
100 g smeđeg šećera / 100 g brown sugar
50 g bijelog šećera / 50 g white sugar
2 velike žlice cappuccina / 2 tablespoons cappuccino powder
25 g gorkog kakaa / 25 g cocoa powder

50 ml mlijeka/ 50 ml milk


Nadjev / Topping
100 g šećera u prahu / 100 g powdered sugar
1 velika + 1 mala žlica cappuccina / 1 tablespoon plus 1 teaspoon cappuccino powder
1 velika + 1 mala žlica mlijeka / 1 tablespoon plus 1 teaspoon milk


TIJESTO
Brašno, šećer, smeđi šećer, kakao i cappuccino promiješajte ili kuhačom ili u multipraktiku. Dodajte hladan na listiće narezan maslac i dobro izradite, pa dodajte mlijeko i opet promijesajte. Tijesto zamotajte u plastičnu foliju i stavite u hladnjak na sat vremena. Pleh obložite pek papirom, pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
Od tijesta radite kugle veličine oraha, i na svakoj kuglici na vrhu prstom napravite udubljenje. Pecite ih cca 10 minuta, još moraju biti mekani kada ih izvadite. Ostavite da se ohlade.

NADJEV
Promiješajte šećer u prahu, cappuccino i mlijeko, dobro izradite. Stavite nadjev u plastičnu vrećicu za zamrzavanje, odrežite rupicu na vrhu i u svako udubljenje na
keksiću uštrcajte malo nadjeva. Kad se nadjev stisne, pospremite ih u limenu kutiju.

DOUGH
Whisk together flour, sugar, brown sugar, cocoa and cappuccino powder in multipractic, or with wooden spoon. Stir in cooled, sliced butter and mix until combined, add milk and mix again. Wrap the dough in plastic and refrigerate one hour.

Preheat oven to 180 °C, put the baking sheets over the baking plate. Pull off pieces of dough and roll between your palms into balls size like nut. With your finger press down the center of each ball to make a large, deep hole. Bake them for 10 minute, and let them cool.

FILLING
Combine powdered sugar, milk and cappuccino powder, and mix well. Fill the plastic bag, cut the top and fill each cookie. When the filling is set, store them in airtight container or freeze.
Oglasi

19 thoughts on “Cappuccino keksići / Cappuccino cookies

  1. hvala cure:)))volim_kuhati :))), pocela sam prevoditi (a moram ga cijelog prevesti) jer se bacam u biznis:))), a ljudi koji mi narucuju su svi engleskog govornog podrucja, pa nis ne kuze kad ovdje dodju pogledati sto se nudi:))))

    Sviđa mi se

  2. E ovo je nešto za mene! Ne pijam kavu niti kapučino ali kolače, kekse ili čokolade u kojima ima tih sastojaka naprosto obožavam! Ispali su ti prekrasni. I moram priznati da mi se dviđa ova dvojezična novina. Stvarno si si dala truda. Za svaku pohvalu!

    Sviđa mi se

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s