Zrna kave/Coffee beans

English version below

Već sam isprobala dosta recepata od Mignonne (neke i više puta) i sa svakim sam bila prezadovoljna. Nema šanse da ne uspije, a o okusu i dekorativnosti ne moram niti pričati. Recepti su bez greške, jako lijepo objašnjeni i prezentirani. Zrna kave su mi odavno zapela za oko, i nikako da ih napravim. Kad ne bi trebalo svako malo zrno posebno prekriti glazurom od čokolade, možda tada bih ih već odavno napravila:))) Prefinog su okusa, jednostavni za napraviti i jako dekorativni. Potrebno vam je slijedeće:

250 g šećera
0,75dl vode
125 g margarina/maslaca
100 g mljevenih oraha
100 g mljevenih keksa
80 g čokolade
1-2 žličice mljevene kave

Glazura
100 g čokolade
3 žlice ulja
Skuhati sirup od šećera i malo vode i kuhati ga 3-4 minute. Maknuti sa vatre, dodati margarin ili maslac i miješati dok se na rastopi. Zatim dodati mljevene orahe i kekse, čokoladu i kavu, sve lijepo izjednačiti. Kad se smjesa ohladi, oblikovati male kuglice, i u svaku utisnuti čačkalicom otisak po sredini, da se dobije oblik zrna kave. Dobro rashladiti, pa spuštati u glazuru od rastopljene čokolade, vaditi žličicom, ponovo prevući čačkalicom otisak na istom mjestu, i staviti na celofan dok se glazura ne stisne. Gotova zrna kave staviti u male papirnate košarice.

””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””
Coffee beans (origin recipe)
250 g sugar
0,75 dl water
125 g butter
100 g finely ground walnuts
100 g finely ground cookies
80 g dark chocolate (melted)
1-2 teaspoons instant coffee

Glaze
100 g dark chocolate
3 tablespoons oil

Combine sugar and water in a saucepan over medium heat, and stir until the sugar dissolves, for about 4 minutes. Remove the saucepan from the heat, add butter and stir until melted. Add ground walnuts, cookies, chocolate and coffee and stir well. Let the mixture cool. Form small balls and press toothpick in the centre of each, to get that coffee bean shape. In a saucepan over low heat, heat chocolate and oil, until melted and smooth. Dip each bean into melted chocolate glaze, press again toothpick in the centre of each bean and let them cool.
Oglasi

18 thoughts on “Zrna kave/Coffee beans

  1. bez teksta…i praline i fotke su fenomenalne…al ono, wow! 🙂 i ja inače već dugo planiram napraviti ova zrna kave ali nikako da dođu na red…isprobala sam do sad dosta ovakvih pralina od mignonne i sve su me osuševile 🙂

    Sviđa mi se

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s