Cupcakes od limuna sa kremom od sira/Lemon cupcakes with cream cheese frosting

English version below

Ako volite limun i kremu od sira koja je točka na “i” na ovim malim kolačićima, onda sam sigurna da će Vam se svidjeti i finalni proizvod. Oni su zgodni, mogu biti i vrlo dekorativni, brzi su i jednostavni. Ja sam više ljubitelj onih čokoladnih, sočnih i dodatno premazanih sa još puno čokolade, dok moj mališa više voli “svijetle” slastice poput ovih. Od dolje navedenih sastojaka dobila sam 10 komada, s tim da je kalup malo uži i dublji, a u klasičnom kalupu, pretpostavljam da bi se dobilo cca 15 komada. Za ovaj kalup nisam imala košarice takve veličine, pa sam ih pekla u samom kalupu kojeg je potrebno dobro namastiti maslacem tako da ih samo malo zaokrenete kad se ohlade i bez problema izlaze van. Potrebno Vam je:

320 g brašna
1 žličica praška za pecivo
pola žličice sode bikarbone
prstohvat soli
55 g omekšalog maslaca
150 g šećera
žličica arome vanilije
2 jaja
250 g kiselog vrhnja
naribana korica od jednog limuna

KREMA OD SIRA
175 g sira Philadelphia ili bilo kojeg drugog krem sira
20 g šećera u prahu
korice limuna za dekoraciju

Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Obložite kalup papirnatim košaricama, ili namastite kalupe maslacem ukoliko ne koristite košarice. Promiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu i sol u jednoj posudi. U drugoj posudi izradite maslac mikserom, dodajte mu šećer i vaniliju i sve dobro sjedinite. Dodajte jedno po jedno jaje, i poslije svakog smjesu dobro izmješajte. Naizmjence dodavajte brašno i kiselo vrhnje, dobro promiksajte nakon svakog dodavanja na najmanjoj brzini. Dobiti ćete gustu smjesu. Na kraju umiješajte naribanu limunovu koricu. Napunite kalupiće i pecite ih 15 do 20 minuta, ili probajte s čačkalicom (zabodite ju u sredinu kolačića i ako je čista kad ju izvadite muffini su pečeni). Za frosting dobro promiješajte sir i šećer u prahu i namažite ohladjene kolačiće po površini, za dekoraciju ih posipajte narezanom limunovom koricom.

“”””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””

LEMON CUPCAKES
Ingredients for 10 cupcakes
320 g flour
1 teaspoon baking powder
1/2 teaspoon baking soda
pinch of salt
55 g butter, softened
150 g granulated sugar
1 teaspoon vanilla
2 eggs
200 g sour cream
shredded peel from one lemon

CREAM CHEESE FROSTING
175 g Philadephia cheese or any other cream cheese
20 g powdered sugar
lemon peel for decoration

Preheat the oven to 180 °C. Line muffin cups with paper bake cups. In a medium bowl, combine flour, baking powder, baking soda, and salt. In a large bowl, beat butter with an electric mixer. Add granulated sugar and vanilla, beat until well mixed. Add eggs, one at a time, beating well after each addition. Add flour mixture and sour cream alternately to beaten mixture, beating on low speed after each addition just until combined. The batter will be thick.Stir in lemon peel.
Spoon the batter into each prepared muffin cup. Bake in the oven about 15-20 minutes or until a wooden toothpick inserted in centers comes out clean. For cheese frosting beat the cream cheese and powdered sugar until smooth. Spread the frosting on the cooled muffins, and garnish with lemon peel.
Oglasi

12 thoughts on “Cupcakes od limuna sa kremom od sira/Lemon cupcakes with cream cheese frosting

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s