Truffles i kruščići/ Truffles and pastry

ENGLISH VERSION BELOW

Ovaj mjesec istražujemo Majin blog, Cooks and Bakes i evo još dva isprobana recepta od mene. S Majinim receptima nije bilo apsolutno nikakvih problema, svi su lijepo objašnjeni i precizno izvedeni i sve je teklo po planu kao što sam i očekivala. Inače volim čitati Majine postove, uvijek ima nešto zanimljivo i poučno, a u nekim njezinim postovima o neuspjehu nekog jela ili kolača i sama sam nešto naučila što nisam znala. Ovaj put sam isprobala Truffles i Kruščiće i bila sam više nego zadovoljna.

TRUFFLES
250 g šećera
200 ml vode
250 g mljevenih oraha
100 g otopljene čokolade
75 g mljevenih keksa
čokolada u prahu
Šećer i vodu rastopite. Kad prokuha ostavite na vatri još 7-8 minuta. Dodajte orahe, otopljenu čokoladu i mljevene kekse. Dobro izmješajte i ostavite da se ohladi. Oblikujte male nepravilne kuglice i svaku uvaljajte u čokoladu u prahu. Prije posluživanja dodatno ih posipajte čokoladom u prahu koju ste prethodno prosijali.

KRUŠČIĆI
500 g bijelog pšeničnog brašna
1 žličica soli
300 ml tople vode
3-4 žlice masti (oko 100 g)
1 žlica jabučnog octa
1/2 kocke svježeg kvasca (20 g)
1 žličica šećera

U maloj posudi promiješajte kvasac sa 1-2 žlice vode, žličicom šećera i 1-2 žličice brašna, da dobijete glatku smjesu. Ostaviti da se digne oko 10 tak minuta. Brašno prosijte, dodajte žličicu soli, kvasac, vodu, ocat i mast. Zamijesite glatko tijesto i ostavite ga na toplom mjestu da naraste, bar 45 minuta. Uključiti pećnicu na 250°C, uključite i ventilatore ako ih ima (turbo mod). Tijesto premjesite, podijelite na 24 loptice i poslažite (6×4 komada) na pleh 40×30 cm. Pecite ih 12-13 minuta na 250°C sa ventilatorom. Ako pećnica nema ventilatore potrebno je malo više vremena.

“””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””
TRUFFLES (origin recipe)
250 g sugar
200 ml water
250 g finely ground walnuts
100 g chocolate, melted
75 g cookie crumbs
cocoa (chocolate powder)

Bring to a boil water and sugar over medium heat, reduce heat to low, and simmer for 7-8 minutes. Add walnuts, melted chocolate and cookie crumbs, mix well and refrigerate for at least one hour. Shape into small balls and roll truffles in cocoa or chocolate powder.

PASTRY (origin recipe)

500 g all-purpose flour
1 tsp salt
300 ml warm water
3-4 tbsp lard
1 tbsp apple vinegar
20 g fresh yeast
1 tsp sugar

In a small bowl dissolve 1 tsp sugar, 1-2 tsp flour, yeast and 1- 2 tbsp warm water. Let stand for 10 minutes. In a large bowl, combine the yeast mixture with sifted flour, salt, vinegar, lard and warm water. When the dough has pulled together, turn it out onto a lightly floured surface and knead briefly. Place the dough in the bowl and cover with a damp cloth and let rise in a warm place until doubled in volume, at least 45 minutes. Divide the dough into 24 equal balls.
Place the balls into lightly greased 40×30 cm baking pan. Cover the balls with a damp cloth and let them stand for 10 minutes more. Preheat oven to 250 C and bake them for 12-13 minutes or until the top is golden brown.
Oglasi

14 thoughts on “Truffles i kruščići/ Truffles and pastry

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s