Mousse od malina i ricotte/Raspberry ricotta mousse

ENGLISH VERSION BELOW
U zadnje vrijeme sam u popriličnoj gužvi, a kad nemam vremena za pečenje kolača obično napravim nekakav brzi i osvježavajući desert poput panna cotte ili mousse kreme. Ovo je jedan od takvih ukusnih i jednostavnih recepata koji u mojoj kući doslovno nestanu za tren oka. Osim što je jako fin, dekorativan je, a i mogućnosti su bezbrojne, ovisno koje voće ili sir najviše volite. Od ove količine sastojaka dobije se tri ovakve čaše. Potrebno vam je slijedeće:

Bijela krema
250 g ricotta sira
200 ml vrhnja za šlag
50 g šećera
1 žlica meda
Preljev od malina
100 g malina
20 g šećera
1 ravna žlica želatine + 3 žlice vode
80 ml vode
Želatinu otopite sa tri žlice hladne vode i ostavite da odstoji 5 minuta. U multipraktiku ili sa štapnim mikserom dobro izmiksajte maline sa šećerom i 80 ml vode. Otopite želatinu na laganoj vatri, dodajte je malinama, dobro promiješajte i ostavite da odstoji pola sata, da se malo stisne. Vrhnje za šlag izmiksajte, dodajte šećer, ricottu i žlicu meda pa sve dobro izradite. U desertne čaše stavljajte sa žlicom sloj kreme od sira, pa sloj preljeva od malina i završite slojem od malina. Ostavite da se ohladi najmanje 1 sat u hladnjaku prije posluživanja.
“”””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””
RASPBERRY AND RICOTTA MOUSEE ( 3 glasses )
For the white cream
250 g ricotta cheese
200 ml heavy cream
50 g sugar
1 tablespoon honey
For the raspberry sauce
100 g raspberries
20 g sugar
1 tablespoon gelatin + 3 tablespoons cold water
80 ml water
Sprinkle gelatin over 3 tbs cold water and let sit for 5 minutes. In a food processor or blender mix raspberries, sugar and 80 ml water until smooth. Heat gelatin in low heat until completely dissolved, stirring constantly. Add to raspberry mixture until combined. Set aside for 30 minutes. Using an electric mixer, whip heavy cream until soft peaks form. Add sugar, ricotta cheese and honey and mix well. In a dessert glass spoon ricotta mixture and raspberry mousse alternating layers and ending with raspberry sauce. Chill at least 1 hour before serving.
Oglasi

22 thoughts on “Mousse od malina i ricotte/Raspberry ricotta mousse

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s