Bijela i divlja riža sa narom / White and wild rice with pomegranate

ENGLISH VERSION BELOW
Paket ove divlje riže već dobrih par mjeseci strpljivo čeka svoj red, zapravo došla bi ona i prije na red da nisam zaboravila na nju kao i brdo stvari koje kupim, spremim i zaboravim. Čim sam ju kupila znala sam da ću je raditi u ovoj kombinaciji, ali još nije bila sezona nara. A kad je došla sezona nara, onda sam zaboravila na rižu. Sada prolazi sezona nara, ali se našao jedan zaboravljeni 🙂 u hladnjaku. Neobično ukusna kombinacija koja se najviše svidjela mom sinu, jer su nar i riža jedne od njegovih omiljenijih namirnica. Potrebno Vam je slijedeće:

100 g bijele riže
100 g divlje riže
1,5 l vode
sol
200 g očiščenog nara
sok od jednog limuna
pola žličice mljevenog kumina
20 g poprženih pinjola
Stavite obje vrste riže, vodu i sol u posudu. Ostavite da voda proključa i kuhajte 20 do 25 minuta, ili dok riža ne omekša. Kada je kuhana dobro ju procijedite. Pinjole popržite u teflonskoj tavi na laganoj vatri, stalno miješajući dok ne pozlate. Riži dodajte očiščeni nar, kumin i pinjole, lagano promiješajte i prelijte limunovim sokom.

“”””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””
WHITE AND WILD RICE WITH POMEGRANATE
100 g white rice
100 g wild rice
1,5 l water
salt
200 g pomegranate
juice of one lemon
1/2 teaspoon ground cumin
20 g toasted pine nuts
Place white and wild rice, water and salt in a heavy saucepan. Bring to a boil. Reduce heat to simmer and cook 20 -25 minutes or until tender. Drain any liquid. Toast pine nuts on top of the stove in a heavy skillet, stirring often until they turn golden. Add pomegranate, cumin and pine nuts into the rice, stir gently and sprinkle with lemon juice.
Oglasi

17 thoughts on “Bijela i divlja riža sa narom / White and wild rice with pomegranate

  1. uh, kako je ovo dobro! neobična kombinacija, ali svakako vrijedi probati… tko zna što ćeš nam još finoga spremiti iz ovih “zaboravljenih” sastojaka 🙂 fotke su među ljepšima, ako ne i najljepše na blogu 🙂 baš nekako romantične 🙂

    Sviđa mi se

  2. divne boje, divne fotografije i uopce styling. jelo izgleda vrlo primamljivo. nedavno sam razmisljala za sto sve koristiti moje narove i na kraju sam radila neke umake s bliskog istoka. ali nikad mi nije palo na pamet da bi mogli biti koristeni u kombinaciji s rizom! mislim da cu ovo probati, sigurno je ukusno.

    Sviđa mi se

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s