Scroll down for English
Uopće mi teško ne pada napraviti kolač ili bilo koji desert pa to uslikati i srediti, već mi najteže pada to sve napisati. Onda iz čiste lijenosti to stoji, nakon nekog vremena već zaboravim kako sam što radila i napravim si još više posla. Kad se sjetim da to treba sve natipkati i da mi za to treba brdo vremena, uvijek ostavim za kasnije i onda mi se toliko toga nakupi, pa mi je još teže krenuti. Kad pišem trebao bi mi mir, a kako moj malac svake sekunde ima nešto za pitati, onda taj posao traje duplo duže. Danas sam se digla ranije kako bi u miru napisala ovaj post (u nadi da će malac odspavati bar još sat vremena), hodam na prstima prema dnevnom boravku kao profesionalni lopov, ali naravno kao da osjeti da me nema u drugoj sobi i odmah oči širom otvorene i evo ga dolje, spreman za akciju u 8 ujutro. Dakle, počela sam u 8 ujutro, sad je 10 sati i još nisam gotova. Ove tortice su vrlo jednostavne za napraviti, ne treba puno posla, a krema je osvježavajuća i savršeno se uklapa u čokoladni biskvit. Za 13 tortica vam je potrebno: Za biskvit:
130 g maslaca
300 g šećera
3 jaja
120 ml mlijeka
160 g brašna
60 g gorkog kakaa
1 žličica sode bikarbone
1/4 žličice praška za pecivo
1/4 žličice soli
Krema od sira (preuzeta iz Nigelline Chocolate Guinness cake)
150 g Philadelphia sira
75 g šećera u prahu
60 ml vrhnja za šlag
Ganache
200 g tamne čokolade za kuhanje
200 ml vrhnja za šlag
1 žlica maslacaPećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Kalup za tortu (22 cm) pobrašnite. Brašno, kakao, prašak za pecivo, sol i sodu prosijte i dobro promiješajte u jednoličnu smjesu. U drugoj posudi maslac i šećer miksajte na najvećoj brzini dok ne dobijete jednoličnu smjesu, dodajte jedno po jedno jaje i dobro promiješajte, odnosno miksajte dok sve se ne ujednači. Smanjite mikser, dodajte pola količine brašna s kakaom, promiješajte, pa malo mlijeka, opet promiješajte, i nakon što promiješate dodajte ostatak brašna i mlijeka. Istresite gustu smjesu u kalup i pecite cca 40 minuta, ovisno o pećnici, provjerite čačkalicom. Ostavite da se ohladi 15 tak minuta, nožem prodjite oko ruba kalupa i maknite prsten, biskvit prerežite po pola i okruglim kalupom promjera 5 cm od svakog izrežite po 13 krugova.
Za kremu lagano izmiksajte sir, dodajte mu šećer u prahu, dobro pomiješajte pa dodajte slatko vrhnje i miksajte do željene gustoće.

Na svaku torticu nanesite malo kreme od sira poklopite drugim krugom i premažite čokoladnom kremom.

CHOCOLATE CAKES WITH CREAM CHEESE FIILLING ( makes 13 mini cakes)
300 g sugar
draga moja, ja više ne znam što da ti napišem a da ne zvuči otrcano i glupo i da se ne ponavljam…ali ti si čudo jedno! od tortica, preko aranžiranja, do fotki…sve je naprosto savršeno. nadmašila si samu sebe 🙂
Sviđa mi seSviđa mi se
jezik mi je negdje do poda trenutno 🙂
Sviđa mi seSviđa mi se
Ista stvar je i kod mene, sve ja skuham i pofotkam, čak i u glavi imam tone postova koje moram napisati ali nekako uvijek smetem s uma postupak i sastojke za recept. Nakon što se za preko nekoliko stvari nisam mogla sjetiti postupka počela sam pisati nešto poput fusnoti iz kojih kasnije mogu rekonstruirati što sam radila. Puna mi je kuhinja papirića ali drugačije ne ide. 😀 :DOve tortice su mi predivne i apsolutno se slažem s Monikinim komentarom. Sve je divno:)
Sviđa mi seSviđa mi se
Predivno izgledaju, a znam o čemu pričaš…Ja sam sebi “zacrtala” kako bi trebala pisati blog, povezivati recepte u priču, komentarisati knjige koje sam pročitala, filmove koje sam gledala, društvene događaje i svašta sam ja zamislila, ali jedva da imam vremena odraditi i ovo što “sklepam”.Ja se zapravo tebi divim na lakoći kojom pripremaš ovako divne kolače, na smislu da ih lijepo, ma savršeno, uslikaš (i još kažeš da ti ne predstavlja problem). Meni je problem i smisliti kako bi to trebalo izgledati i još veći ostvariti barem 70% onog što sam zamislila.
Sviđa mi seSviđa mi se
Ostala sam bez teksta… Kako neko može imati ovoliko smisla za lijepo i to tako fantastično zamisliti i uraditi?! Sve mi je božanstveno, recept, uradak i slike… Prefino…Što se tiče organiziranosti… to je prekrasno dok te tvoj maleni tako i toliko zapitkuje a ti se moraš njemu posvetiti. Vjeruj i to će proći a onda ćeš gledati kako to poslikati što prije jer kada navale ništa ne ostane za slikanke.
Sviđa mi seSviđa mi se
haha, ja kao i Andrea, imam pune ladice papirića s receptima koje zapisujem za vrijeme kuhanja kako kasnije ne bih zaboravila što trebam zapisati :))) predivno mi izgledaju… kao neki kolačići od blata koje smo kao djeca uvijek htjeli probati, ali nismo smjeli, ali ovi su milijun puta ljepši! 🙂
Sviđa mi seSviđa mi se
Nice shape! Realy elegant!
Sviđa mi seSviđa mi se
These mini cakes are so fantastic , i love them!
Sviđa mi seSviđa mi se
Fantasticno izgleda….fotke savrsene…a sto se trenutka pisanja tice tacno znam sta pricas :)… ja zato na papiric uvek zapisem sta sam radila da kasnije znam:)
Sviđa mi seSviđa mi se
Svaka ti čast! Sve je savršeno! I meni najteže pada nešto na kraju i napisati!
Sviđa mi seSviđa mi se
wow sono eccezionali! complimenti!
Sviđa mi seSviđa mi se
Absolutely stunning!
Sviđa mi seSviđa mi se
Ja isto ne znam sto bih ti napisala, gledam u tvoje fotkice kao opcinjena…ma, jednostavno se vidi da sve radis sa puno ljubavi i truda, i blago tvojim ukucanima koji to sve mogu probati, a blago i nama sto te imamo ovde u blog sferi…punooo poljubaca!;))))
Sviđa mi seSviđa mi se
Dobro je, ja sam mislila da samo ja zaboravljam zbog zuba 😉 a dok ja još kad me primi naškrabam sve silne uvode, dok dođem do receta više se ni ne sjećam kaja sam ono uopće kuhala ;)).Stvarno su posebne, ne samo tortice, sve, od aranžiranja do fotografija. Kako bi tek izgledalo da imaš mira? :)A sad mi odaj tajnu, kako ih tako UREDNO raščupaš???!! Meni kad to probam uvijek sve izgleda k’o da ga je struja stresla 🙂
Sviđa mi seSviđa mi se
Absolutely beautiful cakes! Can’t wait to make them 🙂
Sviđa mi seSviđa mi se
They look almost too good to eat! Beautiful!
Sviđa mi seSviđa mi se
Wow. Wow. Beautiful cakes.
Sviđa mi seSviđa mi se
Monika, hvala ti puno:)))) Andrea, ocito svi imamo problema s pisanjem receptica :)), hvala ti puno:) shangri:)))Selma hvala ti, i ja puno puta prije pisanja imam sasvim drugaciju predozbu kako bi to trebalo izgledati, i onda, bas kao sto ti kazes, budem sretna da uopce natipkam recept :)Snjezo, hvala ti :)) U pravu si, sad jos mogu uslikati, kad naraste, nece ostati materijala za slikanje;)))Josipa, hvala ti, tocno tako izgledaju kad sam se kao mala pravila da pravim kolace:)))frabala,Mary thank you :)bibiti materijala za slikanje:)))maslinka, Vali, hvala vam :)Federica, thank you:)The wicked noodle, thank you so much:)mignonne, hvala ti puno:)Tadeja, bas tako, nekad i ja do samog kraja zaboravim o cem se radilo:))) sto se tice ganachea, kad ga namazem onda malom spatulicom ga onako kao bockam i tjeram coksu na jednu stranu, ne znam koliko sam sad to dobro objasnila, ali najbolje je to raditi spatulicom jer nije ostra 🙂 hvala ti :)Olga, Sarah, Memoria, thank you so much 🙂
Sviđa mi seSviđa mi se
konačno su mi proradili komentari :), gledam ovu divotu već drugi dan a ne mogu ostaviti komentar, uh, i razmišljam kako sam se divila prošlim torticama i mislila “bolje ne može”, a evo da može. Prekrasne su, prekrasne tortice, tako lijepo napravljene i ukrašene. I odlične su, vjerujem jako ukusne, super recept ! A slike….., divne, divne !!I potpuno te razumjem oko pisanja posta u nastavcima, i pripreme za pisanje, …., ja bih nekada tako voljela još koji sat u danu pa da lijepo sve to posložim. Ali ok, snalazimo se i ovako :):)
Sviđa mi seSviđa mi se
Jao sto je lepo! Mnogo mi se svidja dekoracija, tako je efektna!
Sviđa mi seSviđa mi se
Tako si divno sve kombinirala,vidi se da si izuzetno kreativna i da uzivas u tome sto radis.Sve mi je tako pedantno,lepo,steta probati…ali ipak ko će odoleti?
Sviđa mi seSviđa mi se
Your blog is super. So are your photographies. They make me hungry. I have spent a nice moment when seeing them. Thanks a lot.
Sviđa mi seSviđa mi se
Jao, jao, pa slicice su ti cista poezija. Ne mogu ih se nagledati.Tortice medeno izgledaju.
Sviđa mi seSviđa mi se
Imam cijeli file “not published yet” sa slikama, ali bez teksta, i kao ti počnem misliti mjesecima kasnije, odakle sam ono krenula, što sam stavila unutra. Često uslikam početne sastojke da poslije ne zaboravim :)))Ostatak komentara sam pojela gledajući ove tvoje fantastične tortice, obožavam filove s krem sirom. Božanstveni su.
Sviđa mi seSviđa mi se
Baš sam ja za nedavno radila slične tortice, biskvit je bio skoro isti kao tvoj, i okolo ganache, samo sam stavila kremu od vanilije, no ona se od ganache kreme nije ni osjetila, čokolada ju je skroz ubila 🙂 i još k tome su bile veće tortice tako da si se moraš namučiti da jednu pojedeš… Ove zvoje su baš slatke male, kao jedan zalogaj :)Lili.
Sviđa mi seSviđa mi se
Oh WOW!This dessert looks so delicious…a chocolate jubilation!!!!!! 😀
Sviđa mi seSviđa mi se
Kako bi mi sada dobro dosla jedna tortica…Premedene su, a fotke totalno ocaravajuce :))))
Sviđa mi seSviđa mi se
Branka hvala ti puno:)Marija, Vera, hvala vam:)))Eleonora, thank you so much:)Sanja:))Dajana, hvala ti:)Lili hvala ti:)Ago, thank you:)Ljiljo :))
Sviđa mi seSviđa mi se
Wow, these are simply adorable. Beautiful job!*kisses* HH
Sviđa mi seSviđa mi se
Don’t know about the taste, but your fotos are stunning!
Sviđa mi seSviđa mi se
Prekrasno izgledaju, super su mi ovako “čupavi”. Odlično dekorirano, kao i uvijek!
Sviđa mi seSviđa mi se
Radila sm ali duplu smjesu u obliku torte, odlična je
Sviđa mi seSviđa mi se