Pumpkin spice cake by Cinnamon and Thyme

Scroll down for English

Pumpkin spice cake

Ako već niste otkrili ili virnuli u ovaj predivan blog Cinnamon and Thyme, onda je sada pravo vrijeme da to učinite. Predivne fotografije i odlični recepti krase ovaj slovenski blog, a mene ova tortica kopka od kada sam ju prvi put vidjela. I naravno, ova mala minijatura ispunila je sva naša očekivanja. U bundevu sam trenutno vrlo zaljubljena, čak toliko da kad sam jedan dan spremala gulaš, moj stariji sin me je upitao sa nevjericom i strahom u očima: A jel ima bundeve unutra? Onda znate koliko je sati. Beba je naravno oduševljena okusom bundeve i najdražu mu je onako pečena iz pećnice. Da ne duljim, ako volite bundevu, obavezno isprobajte ovaj recept.

Pumpkin spice cake

Za kalup promjera 18 cm potrebno Vam je:

100 g maslaca
150 g smeđeg šećera
2 jaja
200 g pirea od bundeve
1/2 žličice ekstrakta vanilije
200 g brašna

1/2 žličice praška za pecivo

1/2 žličice cimeta
1/4 žličice djumbira
1/8 žličice klinčića
100 ml mlijeka

Pećnicu zagrijte na 175 stupnnjeva. Namastite dva kalupa promjera 18 cm maslacem. Mikserom izradite maslac i šećer dok ne donijete jednoličnu smjesu. Dodajte jedno po jedno jaje i nakon svakog smjesu dobro promiješajte. Dodajte pire od bundeve i vaniliju, promiješajte, dodajte mlijeko i sve dobro izmiksajte.
U drugoj posudi promiješajte brašno, prašak za pecivo i začine, dodajte ga smjesi od bundeve i sve dobro promiješajte. Smjesu podijelite ravnomjerno između dva kalupa i pecite cca 20do 25 minuta, provjerite čačkalicom. Biskvite ohladite.

Nadjev od krem sira

350 g krem sira
140 g šećera u prahu
pola žličice melase (melasu možete zamijeniti medom)

Promiješajte sve sastojke dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Ja sam kremu stavila u hladnjak na sat vremena prije nanošenja na biskvit. Namažite biskvit sa kremom, stavite na kremu drugi biskvit i na cijelu tortu nanesite ostatak kreme. Po želji dekorirajte orasima.

Pumpkin spice cake

“””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””
Pumpkin spice cake (text and recipe adapted from Cinnamon and Thyme)

Cake:
100 g butter
150 g brown sugar
2 eggs
200 g pumpkin puree
1/2 teaspoon vanilla extrakt
200 g flour

1/2 teaspoon baking powder

1/2 teaspoon ground cinnamon
1/4 teaspoon ground ginger
1/8 teaspoon ground cloves
100 ml milk

Preheat the oven to 175°C. Butter two 18 cm cake pans. In the bowl beat butter and sugar until fluffy. Add eggs, one at a time, mixing well after each addition. Add pumpkin puree and vanilla. Quickly add milk and mix briefly. In a seperate bowl mix together flour, baking powder and spices (cinnamon, ginger, cloves). Add the flour mixture to the pumpkin batter and mix well.
Divide batter in half and then pour the batter into the prepared pans. Bake for approximately 25-30 minutes or unil the toothpick inserted in the center of the cake comes out clean. Cool completely before frosting.
Frosting:
350 g cream cheese
140 g powdered sugar
1/2 teaspoon molasses
Place the cream cheese and sugar in the bowl and mix. Add the molasses and process just to combine. Do not over process or the frosting will be to thin. Refrigerate for one hour. Frost the first cake layer. Place the second cake onto the first layer and frost the top and the sides of the cake. Garnish with walnuts.

Oglasi

22 thoughts on “Pumpkin spice cake by Cinnamon and Thyme

  1. ajmee, očarana saaaam :))) prekrasno ti je ispala, fotografije su prekrasne, tako nježne :D. Hehe, točno te razumijem što se tiče opsesije bundevom, baš sam negdje pročitala nedavno da se može ubaciti i u gulaš pire od bundeve umjesto pirea od rajčice 😀 tek nedavno sam otkrila blog Cinnamon & thyme i mene je isto totalno oduševio, što zbog fotki, što zbog recepata 🙂

    Sviđa mi se

  2. jao, volim taj blog 🙂 i mogu ti reći da i mene kopka ta torta! uskoro moram napraviti nekoliko torti – sve povodom preseljenja pa će one biti u službi mog oproštaja s dragim ljudima tu i tako bi rado napravila ovu. fotografije su ti prekrasne, bajkovite, prozračne, nježne, romatične…ponavljam se. ma..nema veze :)))

    Sviđa mi se

  3. Slike i torta su kao iz bajke. Prelijepo sve izgleda. Kremu s krem sirom obožavam, koristila sam je nekoliko puta u tortama i za cupcakes, dodam i malo slatkog vrhnja pa sve umutim skupa. Preukusna mi je.

    Sviđa mi se

  4. Ebba,onda ce gulas nadrapati definitivno:))) Hvala ti!Moonea, hvala ti puno, je i stalak je iz NL:)))Dajana, hvala ti. ja obicno u tu kremu stavim i malo maslaca, ali odlicna je i ovako:)Vera, hvala ti:)Eva, thank you so much:)Tamara, hvala ti :)C&T, hvala ti puno:))) Bas mi je drago da ti se svidja:)Dilajla:), hvala ti!

    Sviđa mi se

  5. Dijelimo ljubav prema bundevi koja je i mene ove jeseni obuzela. Torta je odlična, super izbor ,a i blog Cinnamon and Thyme mi je jedan od omiljenih. Tortica u tvojoj izvedbi mi je prekrasna, tako je lijepa, nježna, …., ma divna je !!I jako lijepi stalak sam primjetila.

    Sviđa mi se

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s