Scroll down for English
Ako već niste otkrili ili virnuli u ovaj predivan blog Cinnamon and Thyme, onda je sada pravo vrijeme da to učinite. Predivne fotografije i odlični recepti krase ovaj slovenski blog, a mene ova tortica kopka od kada sam ju prvi put vidjela. I naravno, ova mala minijatura ispunila je sva naša očekivanja. U bundevu sam trenutno vrlo zaljubljena, čak toliko da kad sam jedan dan spremala gulaš, moj stariji sin me je upitao sa nevjericom i strahom u očima: A jel ima bundeve unutra? Onda znate koliko je sati. Beba je naravno oduševljena okusom bundeve i najdražu mu je onako pečena iz pećnice. Da ne duljim, ako volite bundevu, obavezno isprobajte ovaj recept.
Za kalup promjera 18 cm potrebno Vam je:
1/2 žličice praška za pecivo
Pećnicu zagrijte na 175 stupnnjeva. Namastite dva kalupa promjera 18 cm maslacem. Mikserom izradite maslac i šećer dok ne donijete jednoličnu smjesu. Dodajte jedno po jedno jaje i nakon svakog smjesu dobro promiješajte. Dodajte pire od bundeve i vaniliju, promiješajte, dodajte mlijeko i sve dobro izmiksajte.
U drugoj posudi promiješajte brašno, prašak za pecivo i začine, dodajte ga smjesi od bundeve i sve dobro promiješajte. Smjesu podijelite ravnomjerno između dva kalupa i pecite cca 20do 25 minuta, provjerite čačkalicom. Biskvite ohladite.
Nadjev od krem sira
350 g krem sira
140 g šećera u prahu
pola žličice melase (melasu možete zamijeniti medom)
Promiješajte sve sastojke dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Ja sam kremu stavila u hladnjak na sat vremena prije nanošenja na biskvit. Namažite biskvit sa kremom, stavite na kremu drugi biskvit i na cijelu tortu nanesite ostatak kreme. Po želji dekorirajte orasima.
“””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””
Pumpkin spice cake (text and recipe adapted from Cinnamon and Thyme)
1/2 teaspoon baking powder
ajmee, očarana saaaam :))) prekrasno ti je ispala, fotografije su prekrasne, tako nježne :D. Hehe, točno te razumijem što se tiče opsesije bundevom, baš sam negdje pročitala nedavno da se može ubaciti i u gulaš pire od bundeve umjesto pirea od rajčice 😀 tek nedavno sam otkrila blog Cinnamon & thyme i mene je isto totalno oduševio, što zbog fotki, što zbog recepata 🙂
Sviđa mi seSviđa mi se
jao, volim taj blog 🙂 i mogu ti reći da i mene kopka ta torta! uskoro moram napraviti nekoliko torti – sve povodom preseljenja pa će one biti u službi mog oproštaja s dragim ljudima tu i tako bi rado napravila ovu. fotografije su ti prekrasne, bajkovite, prozračne, nježne, romatične…ponavljam se. ma..nema veze :)))
Sviđa mi seSviđa mi se
i pretpostavljam da je i ovaj divan, predivan stalak iz nizozemske? 🙂
Sviđa mi seSviđa mi se
Slike i torta su kao iz bajke. Prelijepo sve izgleda. Kremu s krem sirom obožavam, koristila sam je nekoliko puta u tortama i za cupcakes, dodam i malo slatkog vrhnja pa sve umutim skupa. Preukusna mi je.
Sviđa mi seSviđa mi se
Slazem se sa Dajanom, vidi se da je preukusna!
Sviđa mi seSviđa mi se
Extremely beautiful photos!
Sviđa mi seSviđa mi se
volim taj blog a i tortu sam isprobala i zaista sam oduševljena!prekrasne su ti fotke i tortica
Sviđa mi seSviđa mi se
Draga Jasenka,predivno! Sad sam ja ostala brez riječi…:) Sviđa mi se sve …od prve do zadnje fotografije, besede…..Savršeno!Hvala ti!*Veliki pozdrav,C&T
Sviđa mi seSviđa mi se
Divan nježan post s slikicam samo u tvom stilu a i upoznala si me još s jednim divnim blogom.
Sviđa mi seSviđa mi se
Ebba,onda ce gulas nadrapati definitivno:))) Hvala ti!Moonea, hvala ti puno, je i stalak je iz NL:)))Dajana, hvala ti. ja obicno u tu kremu stavim i malo maslaca, ali odlicna je i ovako:)Vera, hvala ti:)Eva, thank you so much:)Tamara, hvala ti :)C&T, hvala ti puno:))) Bas mi je drago da ti se svidja:)Dilajla:), hvala ti!
Sviđa mi seSviđa mi se
Nikad nisam jela ništa slatko s bundevom, pa me sad ova torta baš privlači 🙂 Nisam znala za ovaj blog i drago mi je da si ga predstavila. Odlične stvari ima :))
Sviđa mi seSviđa mi se
Pratim i jaCinnamon and Thyme..divan blog.Kao i ova tvoja kreacija.Majstorski:)
Sviđa mi seSviđa mi se
I mene proganja ova torta od kad sam je vidjela. Čak me inspirirala da napravim onu roladu. Blog Cinnamon & Thyme stvarno je prekrasan, a tvoje fotke su nadnaravno dobre! 🙂
Sviđa mi seSviđa mi se
Čista harmonija izgleda i okusa.
Sviđa mi seSviđa mi se
Blog Cinnamon & Thyme je krasan. I ja mjerkam tu tortu od kada sam je vidjela. Sada kada je vidim i kod tebe dlanovi me svrbe još i jaće.Krasne fotke.
Sviđa mi seSviđa mi se
Svidjele su mi se i fotke s bloga C&T, ali ova tvoja nježno roza boja je torti podarila sasvim novu dimenziju. Prekrasno izgleda, kao torta za neku princezu.
Sviđa mi seSviđa mi se
I na C&T sam se već divila ovoj tortici, volim bundevu u kolačima. Prekrasno ti je ispala, a boje… te boje… naprosto divne!
Sviđa mi seSviđa mi se
Kod tebe sve izgleda tako harmonično, romantično, napravljeno s puno ljubavi i mašte! Što reći na ovu divotu?
Sviđa mi seSviđa mi se
Videla sam i ja ovu divnu tortu na C&T i odusevila me!!! Fenomenalan recept i prelepo predstavljen na tvojim fotkama!!! 🙂
Sviđa mi seSviđa mi se
Hvala cure:)
Sviđa mi seSviđa mi se
delicious flavours looks wonderful
Sviđa mi seSviđa mi se
Dijelimo ljubav prema bundevi koja je i mene ove jeseni obuzela. Torta je odlična, super izbor ,a i blog Cinnamon and Thyme mi je jedan od omiljenih. Tortica u tvojoj izvedbi mi je prekrasna, tako je lijepa, nježna, …., ma divna je !!I jako lijepi stalak sam primjetila.
Sviđa mi seSviđa mi se