Čokoladni keksići od bundeve i zobenih pahuljica/Chocolate pumpkin and oatmeal cookies

Scroll down for English
Chocolate pumpkin cookies

Ne znam što bih više pisala u uvodu recepata koji sadrže bundevu, a da se ne ponavljam:) Nadam se da nitko neće pomisliti da sam opsjednuta bundevama:))), ali da mi je hit namirnica ove jeseni, to je točno. A i raspolažem popriličnim brojem bundeva, tako da ih moram potrošiti, a jedan dio je već završio u dubokom. Dakle, nakon nekoliko verzija keksića sa bundevom, napokon sam dobila ono što sam htjela. Dobila sam ove mekane i preukusne čokoladne keksiće i još jednu varijantu koju ću objaviti u jednom od idućih postova koja je malo snažnije, biskvitnije teksture. A ako još niste isprobali fenomenalna Monikina peciva od bundeve učinite to što prije, jer ja sam oduševljena i izgledom i okusom, a o njima ću u slijedećem postu.

Chocolate pumpkin cookies

Za 25 keksića potrebno je:
150 g brašna
20 g gorkog kakaa u prahu
180 g šećera
1 žličica praška za pecivo
1 žličica cimeta
200 g pirea od bundeve
100 g zobenih pahuljica
100 g maslaca

Za valjanje kuglica
30 g šećera
1 žličica cimeta

U multipraktik stavite brašno, kakao, šećer, prašak za pecivo, cimet i zobene pahuljice. Sve dobro promiješajte. Dodajte hladni maslac narezan na komadiće i opet sve dobro promiješajte. Dodajte pire od bundeve, promiješajte, tijesto zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na sat vremena. Pleh obložite pek papirom, pećnicu zagrijte na 170 stupnjeva. Cimet i kristalni šećer prmiješajte. Od tijesta oblikujte kuglice veličine oraha, svaku uvaljajte u smjesu od šećera i cimeta i pecite ih cca 7do 10 minuta. Kuglice će biti mekane kad ih izvadite iz pećnice. Ostavite da se ohlade i pospremite u limenu kutiju.

Chocolate pumpkin cookies
“”””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””
Chocolate pumpkin cookies (makes 25 cookies)

150 g flour
20 g cocoa powder
180 g sugar
1 teaspoon baking powder
1 teaspoon cinnamon
200 g pumpkin puree
100 g rolled oats
100 g butter

For coating
30 g white sugar
1 teaspoon cinnamon

Whisk together flour, rolled oats, cocoa powder, sugar, baking powder and cinnamon in a food processor. Mix well. Stir in cooled, sliced butter and mix until combined. Add pumpkin puree and mix wel. Wrap the dough in plastic and refrigerate for 60 minutes. Shape cookies into small balls. Roll each ball in granulated sugar and cinnamon and bake in 170 oven for 7 to 10 minutes. Remove and cool on wire racks.

22 misli o “Čokoladni keksići od bundeve i zobenih pahuljica/Chocolate pumpkin and oatmeal cookies

  1. hehe, nas dvije kao da smo se dogovorile. ja isprobavam tvoje recepte, a ti moje 🙂 jedva čekam da vidim peciva! bundeva je i meni hit ove sezone, još jedna čeka na balkanu da smislim što ću s njom. mogao bi dio završiti i u keksićima. super mi izgledaju i baš tražim neke nove recepte za keksiće za blagdane. već nam dugo nisi keksiće napravila, baš ih je lijepo vidjeti 🙂

    Sviđa mi se

  2. I found this post though Pinterest. The photo was so beautiful that I just had to come here to read the recipe! Love it! And love your site :-).I would like to invite you to share this post (and your other posts 🙂 ) on a new photo based recipe sharing site that launched in May. The idea is simple: all recipe photographs are published within minutes of submission. And, of course, the images link back to the author’s site.It’s called RecipeNewZ (with Z) – http://recipenewz.comI hope you get a chance to visit and to share some of your delicious posts with our viewers. It would be a pleasure to have you on board 🙂

    Sviđa mi se

Komentiraj