Cupcakes za noć vještica

Noć vještica ili Halloween još nije u tolikoj mjeri zahvatio ove prostore, kao što je to slučaj u  Americi, pa i u Europi.  Za vrijeme našeg boravka u Nizozemskoj,  mjesec dana prije svakog 01. studenog, trgovački centri, trgovi i ulice bili su  prepuni raznoraznih ukrasa na tu temu, maskiranih ljudi, a  svaka kuća je imala barem po jednu izrezbarenu svjetleću bundevu na prozoru ili u dvorištu. Samo da naglasim da mi ne “slavimo” taj dan, ali se zbog klinaca nađe pokoji keksić u obliku bundeve, vještica na metlama, duhići i ovi preslatki cupcakes-i. Zapravo više me zabavlja izrada istih, nego nekakvo obilježavanje tog dana. U nastavku je receept koji će sigurno razveseliti Vaše mališane ili nenadane goste na taj dan, a ovdje možete pronaći još nekoliko jestivih Halloween ideja. Ako malo pretražite internet naći ćete bezbroj fenomenalnih ideja (što se tiče hrane)  za Noć vještica, što simpatičnih što tako stvarno zastrašujućih. Mene su ovi duhići odmah dobili, iako su u originalnom receptu bili poslagani na tortu.

 

Duhovi (18 komada)
3 bjelanjka sobne temperature
180 g šećera
prstohvat soli
1 žličica ekstrakta vanilije

Čokoladni muffini (12 komada)
100 g maslaca sobne temperature
200 g šećera
60 g kakaa u prahu
140 g brašna
150 ml mlijeka
2 jaja
1 žličica praška za pecivo
2 žličice ekstrakta vanilije
12 kockica čokolade

Čokoladna krema
300 g tamne čokolade
300 ml vrhnja za šlag
25 g maslaca

Čokoladu razrežite na sitne komadiće ili ju smiksajte u multipraktiku.
Vrhnje zagrijte na laganoj vatri do točke vrenja, pa ga prelijte preko čokoladnih komadića.
Miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu, odnosno dok se sva čokolada ne otopi. Dodajte maslac i promiješajte dok se sav maslac ne otopi. Ohladite na sobnoj temepraturi, pa stavite u hladnjak da se krema stisne.
Pećnicu zagrijte na 100 stupnjeva, pleh obložite pek papirom.
Bjelanjke i sol istucite u čvrsti snijeg, postepeno dodavajte šećer i miksajte dok se sav šećer ne otopi. Dodajte vaniliju.
Slastičarsku vrećicu sa okruglim nastavkom napunite smjesom i radite duhove tako da veći dio smjese istisnete na dnu, a tanji dio prema gore.
Sušite ih cca sat vremena. Isključite pećnicu, otvorite ju do pola i ostavite da se ohlade u pećnici.Sa malo otopljene čokolade čačkalicom iscrtajte oči i usta.
Kalup za muffine obložite papirnatim kalupima. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
Brašno, kakao i prašak za pecivo promiješajte i prosijte.
Mlijeko promiješajte sa jajima i vanilijom, pa ga dodajte smjesi od brašna. Dobro promiješajte.
Dodajte maslac, promiješajte pa dodajte šećer i sve dobro sjedinite.
U svaki kalup stavite vrhom punu žlicu smjese, zatim kockicu čokolade na čokoladu stavite ostatak smjese.
Pecite ih cca 20 minuta, i ostavite da se ohlade.
U slastičarsku vrećicu sa zvjezdastim nastavkom stavite čokoaldnu kremu    (ako se previše stisnula, ostavite ju malo na sobnoj temperature da omekša)       i nanesite ju na muffine, počevši sa strane i završite na sredini.
Na vrh kreme svakog muffina zalijepite duhića.

10 misli o “Cupcakes za noć vještica

Komentiraj