Kolač od bundeve

Ovaj kolač me osvojio prije svega mirisom, a kad sam jedva dočekala da se ohladi onda i okusom. On je rezultat jednostavnih i dostupnih namirnica, i sigurna sam da kad ga jednom probate, postat će vaš omiljeni biskvit i za kombiniranje s kremama ili preljevima. U nepečenu smjesu možete dodati čokoladne kapljice ili orašaste plodove, možete ga premazati krem sirom, ili preljevom od šećera, ali meni je ipak najbolji u ovoj svojoj jednostavnosti.

Pumpkin cake

Potrebno Vam je:
4 jaja
250 g šećera
450 g pirea od bundeve
260 g brašna
2 žličice praška za pecivo
2 žličice cimeta
1 žličica soli
1 žličica sode bikarbone
250 ml ulja

šećer u prahu za posipanje

Pećnicu zagrijte na 170 stupnjeva.Kalup premažite maslacem ili obložite pek papirom. Mikserom promiješajte jaja, šećer, pire od bundeve i ulje dok ne dobijete jednoličnu smjesu. U drugoj posudi promiješajte brašno, prašak za pecivo, sol, sodu i cimet.
Smjesu od bundeve lagano promiješajte sa smjesom od brašna (nemojte je puno miješati), usipajte u lim za pečenje, i pecite cca 45 do 50 minuta ili probajte čačkalicom.
Ostavite da se ohladi,režite na kocke i posipajte šećerom u prahu.

26 misli o “Kolač od bundeve

  1. Postovana,
    Recept deluje vrlo zanimljivo i volela bih ga probati ali imam nedoumicu kako se od bundeve dobija pire od bundeve? Odnosno da li se renda, pece ili kako vec?
    Srdacan pozdrav,
    Tanja

    Sviđa mi se

    1. Tanja, hvala Vam na komentaru. Znaci, bundevu narezanu na deblje kriske pecete na 180 stupnjeva cca 30 do 40 minuta. Ostavite da se ohladi i stapnim mikserom napravite pire. Takav pire moze stajati nekoliko dana u hladnjaku, a mozete ga i zamrznuti.

      Sviđa mi se

  2. Napravila sam ovaj izvrstan kolač na zadovoljstvo porodice i prijatelja. Ovo je kolač za svaku preporuku. Stećna sam što se pojavilo toliko recepata za kolače sa bundevom.

    Sviđa mi se

  3. Radila sam i ja ovaj kolač – odličan je! najviše pohvala je pokupio zbog svoje “vlažnosti”, niti za dva dana nije nimalo suh.
    Stalno razmišljam s kakvom kremom bi ga se moglo obogatiti, ali nekako mi se čini da je najbolji ovakav. Bundeva rules!:)

    Sviđa mi se

  4. Ja se izvinjavam, ukljucen mi je recnik na tastaturi. Moje pitanje glasi: kako da ispecem ovaj kolac a da mi se ne raspukne u rerni. Pravila sam ga dva puta i ukus je sjajan, ali mi je oba puta popucao po vrhu. Ne razumem u cemu gresim. Hvala na pomoci.

    Sviđa mi se

    1. Katarina, iskreno ne znam, radila sam ga puno puta a i meni se raspuknuo u nekoliko navrata. Mislim da se ne smije dugo mijesati. Jako mi je drago da Vam se svidja kolac.

      Sviđa mi se

  5. Srećom našla sam ovaj recept na netu.
    Kolač je odličan, tikvu sam ispekla i mislim da je tako ukusniji. Počastila sam i susjede i svima se sviđa. Na gotov kolač prošli put stavila sam džem od jagoda. Isprobat ću i druge okuse. Večeras ispečen sam samo posula šečerom u prahu i naribala čokoladu za kuhanje.
    Meni kolač nije pucao.

    Sviđa mi se

Komentiraj