Čim sam naišla na ovaj recept s bloga La receta de la felicidad nisam imala mira dok nisam isprobala ovu vrstu dekoracije biskvita. Od tada je prošlo već godinu dana, ali oduševljenje još nije splasnulo. Iznenadila sam se koliko je ova dekoracija jednostavna, brza i definitvno učinkovita. Od tada sam htjela probati još nekoliko varijanti iscrtavanja i boja, ali nikako da se uhvatim u koštac s vremenom. Isto tako sam namjeravala to isprobati na nekoj drugoj vrsti biskvita, jer više volim prozračne i lagane biskvite, tako da ukoliko se netko odvaži neka javi dojmove! Pošto nam Božić stiže ovo je i više nego odličan izbor za vaš blagdanski stol.
Sastojci za biskvit (pleh 28x33cm)
6 jaja
180 g brašna
180 g šećera
prstohvat soli
Krema od sira
80 g omekšalog maslaca
200 g krem sira (ABC, Dukatela)
130 g šećera u prahu
Par kapi esencije vanilije
100 g malina
Dekorativna pasta na biskvitu
1 bjelanjak
40 g brašna
30 g šećera
30 g maslaca sobne temperature
Nekoliko kapi prehrambene boje po želji
Za kremu dobro promiješajte omekšali maslac, sir, vaniliju, šećer u prahu i stavite u hladnjak.Na papiru veličine pleha u kojem ćete peći biskvit nacrtajte flomasterom dekoraciju po želji.Papir na kojem ste nacrtali dekoraciju stavite na pleh, a na njega papir za pečenje na kojem ćete precrtati dekoraciju pastom.
Za dekorativnu pastu dobro promiješajte sve sastojke. Stavite ju u slastičarsku vrećicu sa tankim nastavkom ili u vrećicu za zamrzavanja kojoj ćete odrezati vrh.
Na papir za pečenje precrtajte dekoraciju koja Vam se nalazi ispod papira za pečenje. Pleh stavite u zamrzivač dok pripremate biskvit.
Pećnicu zagrijte na 170 stupnjeva.
Za biskvit miksajte jaja i šećer dok ne dobijete pjenastu i gustu smjesu. Dodajte brašno i sol koje ste prethodno prosijali i sve dobro promiješajte. Dekorativnu pastu izvadite iz hladnjaka i na nju prelijte biskvit pa ga pažljivo poravnajte.
Pecite ga cca 10 minuta. Pečeni biskvit izvadite iz pećnice i pažljivo odlijepite papir za pečenje. Urolajte ga u čistu kuhinjsku krpu, tako da dekorativna strana bude dolje.
Ohladjeni biskvit premažite kremom, poslažite maline i zarolajte ga, stavite u hladnjak da se malo ohladi i poslužite.
Divna rolada. I ja radim biskvit za tortu i roladu na taj način. Jaja pomnožim sa 3 za količinu brašna i sa 2 za količinu šečera,
Sviđa mi seSviđa mi se
Superb!!
Sviđa mi seSviđa mi se
Prekrasan recept! Stavlja li se u biskvit prasak za pecivo? Hvala.
Sviđa mi seSviđa mi se
Ne, ne ide prašak za pecivo!
Sviđa mi seSviđa mi se
Jako lijepo. Jako dobra ideja za bez po muke dobiti prekrasan kolač. Hvala!
Sviđa mi seSviđa mi se
Hvala Tamara 🙂
Sviđa mi seSviđa mi se
Evo baš gledala pripremu na 24Kitchen-Yulisima!
Sviđa mi seSviđa mi se
Upravo napravila. Izvrsno! Svi su odusevljeni!!!
Hvala na receptu!!!!
Sviđa mi seSviđa mi se
Tamara, bas mi je drago i hvala na povratnoj informaciji 🙂
Sviđa mi seSviđa mi se
Puno hvala na receptu, odličan je! 🙂 Napravila sam jučer, u malo većem plehu (32 cmx34 cm) jer nisam imala točno ovakav, i stavila sam u biskvit 5 jaja i jedan žumanjak umjesto 6 jaja. Ispalo je stvarno super, lijepo je, fino i jednostavno!
Sviđa mi seSviđa mi se
Marina, bas mi je drago i hvala na isprobavanju 🙂
Sviđa mi seSviđa mi se
Hi Jasenka !
This is a perfect swiss roll cake and looks pretty too.
Thanks for submitting your photo to DMBLGiT January 2013. Your photo has been uploaded and can be viewed in the gallery.
Sviđa mi seSviđa mi se
Thank you Tika 🙂
Sviđa mi seSviđa mi se