Ovaj neobičan kolač odmah mi je zapeo za oko kad sam ga vidjela na jednoj stranoj stranici. Najprije se kuha, zatim peče, i rezultat je nevjerojatno sočan kolač. Kako sam ga radila prije više od godinu dana, link na originalni recept mi se izgubio nakon kvara računala, pa ću vas zakinuti za original stranicu. I da, sretno Valentinovo svima 🙂
Potrebno je:
130 g maslaca
250 ml vode
200 g šećera
20 g kakaa u prahu
pola žličice sode bikarbone
2 jaja
200 g brašna
Sve sastojke osim jaja i brašna stavite u posudu na srednju vatru, miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu, a kad smjesa zakuha, maknite ju sa vatre i skroz ohladite .
Umiješajte umućena jaja i brašno pa sve dobro izmiksajte.
Pecite cca 30 minuta (ovisno o pećnici) na 170 stupnjeva, pazite da se ne prepeče jer će izgubiti na sočnosti.
Krasan je i fotke su mi divne. 🙂 ❤
Sviđa mi seSviđa mi se
Hvala Andrea 🙂
Sviđa mi seSviđa mi se
Zanimljiva termička obrada, baš je fora.
Sviđa mi seSviđa mi se
Hvala Petra!
Sviđa mi seSviđa mi se
Beautiful!
Sviđa mi seSviđa mi se
Thank you Eva 🙂
Sviđa mi seSviđa mi se
Lepotan:)
Volim te sočne čokoladne /kakaoste kolače. Idu i uz čaj, mleko, kafu a i kuglu sladoleda:)
Stvarno je interesantna priprema…
Sviđa mi seSviđa mi se
La Nena, hvala na komentaru 🙂
Sviđa mi seSviđa mi se
20 ili 200g kakaoa?? jer kolač izgleda predivno čokoladan da bi bilo samo 20g kakaoa!!!
Sviđa mi seSviđa mi se
Cornelia, 20 grama, 200 bi ipak bilo malo previse 🙂
Sviđa mi seSviđa mi se
Svidja mi se , ali nemam kalup srca
Sviđa mi seSviđa mi se
Donabella, posluzit ce neki drugi? 🙂
Sviđa mi seSviđa mi se
Nema kalup srcaaaaaaaaaaaaaa
Sviđa mi seSviđa mi se