Uskršnje praline punjene karamelom i lješnjacima

Još jedan recept povodom Uskršnjih blagdana koji će najviše razveseliti one najmanje. Naravno, možete ih raditi i u drugim oblicima i za neke druge prilike, a kombinacija lješnjaka, čokolade i karamele je dobitna 🙂

Chocolate easter pralines

60 g čokolade za kuhanje
1 žlica ulja

Karamel punjenje
100 g mliječnih karamela
3 žlice vrhnja za šlag

10 preprženih lješnjaka

Čokoladu stavite na paru sa uljem i istopite, maknite sa pare i kistom premažite pripremljene silikonske kalupiće. Stavite u hladnjak i dok se čokolada stisne ponovite postupak.
Za to vrijeme u posudu sa debljim dnom na laganu vatru stavite karamele i vrhnje za šlag. Miješajte dok se karamele ne otope i dobijete jednoličnu smjesu. Ostavite da se ohladi.
U svaki kalupić stavite po jedan lješnjak. Žličicom napunite kalup ohlađenim karamelom (ne do vrha, ostvite mjesta za sloj od otopljene čokolade). Stavite u hladnjak da se malo stisne. Kalupiće zatvorite ostatkom otopljene čokolade. Stavite u hladnjak na par sati, i zatim praline oprezno izvadite iz kalupa.

Oglasi

14 thoughts on “Uskršnje praline punjene karamelom i lješnjacima

  1. Jasenka, ovako nesto slicno vec pravim i mogu samo reci da su ooooodlicne. Przene ljesnjake obozavam i nekad, cini mi se, pocinjem i da pretjerujem jer ih “trpam” u sta stignem kad su slatkisi u pitanju

    Sviđa mi se

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s