Još jedan recept povodom Uskršnjih blagdana koji će najviše razveseliti one najmanje. Naravno, možete ih raditi i u drugim oblicima i za neke druge prilike, a kombinacija lješnjaka, čokolade i karamele je dobitna 🙂
60 g čokolade za kuhanje
1 žlica ulja
Karamel punjenje
100 g mliječnih karamela
3 žlice vrhnja za šlag
10 preprženih lješnjaka
Čokoladu stavite na paru sa uljem i istopite, maknite sa pare i kistom premažite pripremljene silikonske kalupiće. Stavite u hladnjak i dok se čokolada stisne ponovite postupak.
Za to vrijeme u posudu sa debljim dnom na laganu vatru stavite karamele i vrhnje za šlag. Miješajte dok se karamele ne otope i dobijete jednoličnu smjesu. Ostavite da se ohladi.
U svaki kalupić stavite po jedan lješnjak. Žličicom napunite kalup ohlađenim karamelom (ne do vrha, ostvite mjesta za sloj od otopljene čokolade). Stavite u hladnjak da se malo stisne. Kalupiće zatvorite ostatkom otopljene čokolade. Stavite u hladnjak na par sati, i zatim praline oprezno izvadite iz kalupa.
Predivne praline!
Sviđa mi seSviđa mi se
Hvala Gaga 🙂
Sviđa mi seSviđa mi se
mmmmmmmmmmm ovo ću probati
Sviđa mi seSviđa mi se
Marina, obavezno 🙂
Sviđa mi seSviđa mi se
baš sam nedavno kupila prekrasne kalupiće, prigodne za Uskrs, ovo ću svakako isprobati…
Sviđa mi seSviđa mi se
Odlicno, cekam dojmove 🙂
Sviđa mi seSviđa mi se
Jasenka, ovako nesto slicno vec pravim i mogu samo reci da su ooooodlicne. Przene ljesnjake obozavam i nekad, cini mi se, pocinjem i da pretjerujem jer ih “trpam” u sta stignem kad su slatkisi u pitanju
Sviđa mi seSviđa mi se
🙂 onda imamo isti problem 🙂 🙂 🙂
Sviđa mi seSviđa mi se
Thank you for your submission to this month’s DMBLGiT contest! These look delicious! 🙂
Sviđa mi seSviđa mi se
Thank you 🙂
Sviđa mi seSviđa mi se
Thank you :))))
Sviđa mi seSviđa mi se
woo-hoo! cestitam na uspjehu na DMBGLiT-u!
Sviđa mi seSviđa mi se
Hvala Jazzy, da mi nisi rekla nen bih ni znala,jer na stranici nema nista..
Sviđa mi seSviđa mi se