Torta s kremom od malina i mascarponea

Ova tortica je jedna od mojih omiljenijih. Brzo se priprema, poprilično je lagana, a može se kombinirati i s drugim voćem – prava ljetna poslastica!

Raspberry and mascarpone cream cake

Sastojci:
Za 1 biskvit, a potrebno je 3 (kalup promjera 23 cm)
3 jaja
50 g šećera
60 g brašna

Za kremu:
500 g malina
10 g šećera u prahu

500 g mascarponea
600 ml vrhnja za šlag
2 šlag fixa
2 vrećice želatine u prahu
2 vanilin šećera
150 g šećera

Dekoracija
300 ml slatkog vrhnja za šlag
Nekoliko malina

Raspberry and mascarpone cream cake

Istući čvrsti snijeg od bjelanjaka, dodati šećer i miksati dok se šećer ne rastopi. Dodati žumanjke, jedno po jedno, zatim brašno i sve dobro izmiješati te peći cca 7do 10 min. na 170 stupnjeva u kalupu koji ste prethodno malo pobrašnili.
Ponoviti postupak za preostala dva biskvita, i ostaviti da se ohlade.
Maline operite, ocijedite i smiksajte ih štapnim mikserom zajedno sa šećerom u prahu. Procijedite kroz sitno cjedilo od koštica. Želatinu otopite sa 10 žlica hladne vode i ostavite da stoji 10 minuta. Slatko vrhnje za šlag istucite sa šlag fixom i vanilin šećerom. Mascarpone promiješajte sa šećerom. Tučeno slatko vrhnje i mascarpone dobro promiješajte i sjedinite. Želatinu zagrijte na laganoj vatri ili na pari i kad se otopi dodajte ju smjesi od mascarponea ivrhnja. Dobro izmiksajte. Kremu podijelite na dva jednaka dijela i u jedan dodajte pire od malina, promiješajte.
Na pladanj stavite prvi biskvit, oko njega prsten od kalupa i na biskvit stavite kremu sa malinama. Na kremu od malina stavite drugi biskvit i na njega stavite bijelu kremu. Na bijelu kremu stavite treći biskvit. Tortu ostavite najmanje 4 sata u hladnjaku da se stisne, skinite prsten od kalupa i premažite tučenim slatkim vrhnjem i ukrasite sa nekoliko malina.

26 misli o “Torta s kremom od malina i mascarponea

  1. Inače ne volim kolače sa sirom i općenito svježi sir, ali nedavno sam probala jednu pitu sa mascarponeom i bila je preodlična pa mislim da bih mogla isprobat ovaj recept da se po prvi put okušam u spravljanju torte sa sirom 🙂 stvarno divno izgleda!

    Sviđa mi se

  2. jeli jednostavno za napraviti ovu tortu ? obožavam maline i baš bih je probala napraviti…jeli tamo u sastojcima za kremu stvarno samo 10 gr.štaubi šečera ili je to greška ?

    Sviđa mi se

Komentiraj