Ova tortica je jedna od mojih omiljenijih. Brzo se priprema, poprilično je lagana, a može se kombinirati i s drugim voćem – prava ljetna poslastica!
Sastojci:
Za 1 biskvit, a potrebno je 3 (kalup promjera 23 cm)
3 jaja
50 g šećera
60 g brašna
Za kremu:
500 g malina
10 g šećera u prahu
500 g mascarponea
600 ml vrhnja za šlag
2 šlag fixa
2 vrećice želatine u prahu
2 vanilin šećera
150 g šećera
Dekoracija
300 ml slatkog vrhnja za šlag
Nekoliko malina
Istući čvrsti snijeg od bjelanjaka, dodati šećer i miksati dok se šećer ne rastopi. Dodati žumanjke, jedno po jedno, zatim brašno i sve dobro izmiješati te peći cca 7do 10 min. na 170 stupnjeva u kalupu koji ste prethodno malo pobrašnili.
Ponoviti postupak za preostala dva biskvita, i ostaviti da se ohlade.
Maline operite, ocijedite i smiksajte ih štapnim mikserom zajedno sa šećerom u prahu. Procijedite kroz sitno cjedilo od koštica. Želatinu otopite sa 10 žlica hladne vode i ostavite da stoji 10 minuta. Slatko vrhnje za šlag istucite sa šlag fixom i vanilin šećerom. Mascarpone promiješajte sa šećerom. Tučeno slatko vrhnje i mascarpone dobro promiješajte i sjedinite. Želatinu zagrijte na laganoj vatri ili na pari i kad se otopi dodajte ju smjesi od mascarponea ivrhnja. Dobro izmiksajte. Kremu podijelite na dva jednaka dijela i u jedan dodajte pire od malina, promiješajte.
Na pladanj stavite prvi biskvit, oko njega prsten od kalupa i na biskvit stavite kremu sa malinama. Na kremu od malina stavite drugi biskvit i na njega stavite bijelu kremu. Na bijelu kremu stavite treći biskvit. Tortu ostavite najmanje 4 sata u hladnjaku da se stisne, skinite prsten od kalupa i premažite tučenim slatkim vrhnjem i ukrasite sa nekoliko malina.
Bas je njezno izgleda 🙂 krasna je 🙂
Sviđa mi seSviđa mi se
Hvala Mateja 🙂
Sviđa mi seSviđa mi se
Ne volim praviti kreme sa želatinom, ali ova tvoja mi je toliko lepa! Ta će postati i moja.
lep pozdrav, Ljuba
Sviđa mi seSviđa mi se
🙂 Ljuba
Sviđa mi seSviđa mi se
Inače ne volim kolače sa sirom i općenito svježi sir, ali nedavno sam probala jednu pitu sa mascarponeom i bila je preodlična pa mislim da bih mogla isprobat ovaj recept da se po prvi put okušam u spravljanju torte sa sirom 🙂 stvarno divno izgleda!
Sviđa mi seSviđa mi se
Hvala Rozalia, probajte, sigurno necete pozaliti 🙂
Sviđa mi seSviđa mi se
jeli jednostavno za napraviti ovu tortu ? obožavam maline i baš bih je probala napraviti…jeli tamo u sastojcima za kremu stvarno samo 10 gr.štaubi šečera ili je to greška ?
Sviđa mi seSviđa mi se
Jelena, nije ju tesko za napraviti, dapace, vrlo je jednostavna. 10 g secera nije greska, to je za maline 🙂
Sviđa mi seSviđa mi se
prozračna i jednostavna
Sviđa mi seSviđa mi se
Jako lijepo izgleda.
Sviđa mi seSviđa mi se
Prekrasna, nježna i s malinama – mora bit fina :)))
Sviđa mi seSviđa mi se
Hvala Anja, a je, prefina je 🙂
Sviđa mi seSviđa mi se
Prekrasna je, Jasenka! ❤
Sviđa mi seSviđa mi se
Hvala draga 🙂
Sviđa mi seSviđa mi se
torta izgleda odlično! probat ću je napraviti s jagodama, pretpostavljam da će i s njima biti super.
pozdrav
Sviđa mi seSviđa mi se
Simona, naravno da hoce 🙂 Cekam dojmove!
Sviđa mi seSviđa mi se
Torta izgleda božanstveno 🙂
Sviđa mi seSviđa mi se
Hvala 🙂
Sviđa mi seSviđa mi se
Probala sam tvoju tortu i moram reći da je fenomenalna!!
Sviđa mi seSviđa mi se
Joooooj, kako mi je drago 🙂 Hvala ti 🙂
Sviđa mi seSviđa mi se
Krasna torta! Ima samo eno napako- ni je več 🙂 Hvala za recept in komaj čakam, da jo ponovim.
Sviđa mi seSviđa mi se
Andreja, hvala ti puno, jako mi je drago i hvala na isprobavanju!
Sviđa mi seSviđa mi se
Jel može i bez želatine?
Sviđa mi seSviđa mi se
Ne, nece drzati sigurno, s jednom vrecicom da, ali bez nikako…
Sviđa mi seSviđa mi se
Planiram ju raditi za Uskrs, sa smrznutim malinama, javiti ću dojmove. Jako mi lijepo izgleda ovako načićkani šlag, kako da to izvedem?
Sviđa mi seSviđa mi se
Torta je odlična. oduševljena sam. Radila sam je i sutra opet radim.
Sviđa mi seSviđa mi se