Pikantna juha od vrganja

Pravi jesenski “comfort food”.

Spicy mushroom soup

Sastojci:
1 glavica luka
5 žlica maslinovog ulja
2 češnja češnjaka
300 g vrganja
0,5 dl pilećeg temeljca
40 g slanine
200 ml vrhnja za kuhanje
Peršin, sol, papar, majčina dušica,
½ čajne žličice chilli, ½ čajne žličice djumbira

Na tavi prepržite slaninu narezanu na sitne komadiće.
Na maslinovom ulju dinstajte luk, a pred kraj dodajte sitno narezani češnjak.Dodajte vrganje, malo ih prodinstajte pa ih zalijte pilećim temeljcem.
Dodajte redom začine (količina ovisi o želji s naglaskom na chili).
Sve dobro promiješajte i kuhajte 15 tak minuta.
Dodajte vrhnje za kuhanje, kuhajte na laganoj vatri još 10 minuta i pri posluživanju juhu posipajte preprženom slaninom.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s