Ferrero rocher u kućnoj radinosti

Kad sam se konačno odlučila isprobati ove nadaleko poznate kuglice, preplavilo me more recepata. Svi su bili više manje tu negdje što se tiče količine sastojaka, tako da sam se odlučila za jedan koji se na kraju pokazao kao savršen recept i vjerna kopija pravom Ferreru. U original receptu, autor ne oblaže kuglice krokantom, kao što to ide u originalu, ali ja sam se ipak odlučila biti što vjernija originalu. Blog autora se nalazi ovdje, ali recept više ne mogu pronaći na blogu.

Ferrero rocher

100 g grubo samljevenih napolitanki od lješnjaka
150g preprženih i grubo samljevenih lješnjaka
200 g čokoladnog namaza
250 g čokolade + 2 žlice ulja
70 g krokanta

Napolitanke, lješnjake i namaz dobro promiješajte. Ako je smjesa premekana stavite je u hladnjak na pola sata.
Od smjese napravite male kuglice i stavite ih u hladnjak na 45 minuta da očvrsnu prije nego ih obložite čokoladom .
Čokoladu i ulje otopite na pari i ostavite da se malo ohladi.
Svaku kuglicu uvaljajte u krokant pa umočite u čokoladu, ocijedite i ostavite da se čokolada stisne na hladnom mjestu.

Oglasi

13 thoughts on “Ferrero rocher u kućnoj radinosti

  1. Draga Jasenka,

    pravila sam kuglice i odusevljena sam time koliko su verne pravim kuglicama.
    Jedino mi tehnika umakanja kuglica u cokoladu nije bas najbolja.
    Kad sam oblikovala kuglice ostavila sam ih u zamrzivac da se malo bolje stegnu dok istopim cokoladu. Ubadajuci stapic u njih umakala sam ih.
    Medjutim kako je cokolada topla, i kako sam ih ja vadila i stavljala na papir za pecenje, one su tako gubile svoju okruglu formu i dobijale formu recimo, minjona. Cokolada koja je jos malo curila sa njih, pravila je kao neko postolje oko njih :).
    Tako da na kraju nisu uopste licile na kugllice. Ali je zato ukus stvarno izmisljen. Svaka cast na receptu.
    Molila bih te samo za savet kako da napravim lepe kuglice oblozene cokoladom.
    Unapred hvala.
    Pozdrav,
    Urania

    Sviđa mi se

    1. Tonkica, evo homemade:
      50 g SECERA 50 G ORAHA ILI LJESNJAKA

      Šećer stavite u manju posudu na laganu vatru. Kad se počne karamelizirati, dodajte lješnjake i miješajte par minuta (dok se šećer ne zalijepi za lješnjake). Istresite ih na papir za pečenje i ostavite da se ohlade. Zatim ih sameljite na krupnije komade.

      Sviđa mi se

    1. Anita, evo recept za homemade:
      50 g SECERA 50 G ORAHA ILI LJESNJAKA

      Šećer stavite u manju posudu na laganu vatru. Kad se počne karamelizirati, dodajte lješnjake i miješajte par minuta (dok se šećer ne zalijepi za lješnjake). Istresite ih na papir za pečenje i ostavite da se ohlade. Zatim ih sameljite na krupnije komade.

      Sviđa mi se

Odgovori

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s