Truffles od bijele i tamne čokolade s kavom i kardamomom

Najviše me veseli kod ovih slatkiša što svaki put mogu biti drugačiji, a uvijek tako ukusni. Njihova priprema je brzinska, lijepo izgledaju, a kombinacije su im beskonačne. Ja vam nudim jednu varijantu, a vi sami sebi izaberite omiljeni začin i vrstu čokolade. I vjerujte na riječ, nestanu za tren. Preporučam upotrijebiti što kvalitetniju tamnu čokoladu.

Sastojci za 35 kuglica:

  • 200 ml slatkog vrhnja za šlag
  • 200 g tamne čokolade
  • 100 g bijele čokolade
  • pola žličice kardamoma
  • 2 žličice kave u granulama
  • 30 g maslaca

Malo kakaa i čokolade u prahu za valjanje trufflesa

 Slatko vrhnje stavite na laganu vatru i kuhajte do točke vrenja, pazite da ne zakuha.Tamnu i bijelu čokoladu usitnite nožem ili u multipraktiku, dodajte joj kavu i kardamom, pa preko komadića prelijte vruće vrhnje. Miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Dodajte maslac i umiješajte ga u smjesu od čokolade dok se skroz ne otopi. Smjesu stavite u hladnjak na 2 sata da se stisne. Radite kuglice (nešto manje od veličine oraha), svaku uvaljajte u kakao ili čokoladu u prahu i odmah pospremite u hladnjak da se dobro rashlade.

2 misli o “Truffles od bijele i tamne čokolade s kavom i kardamomom

Komentiraj