Hobotnica u umaku od rajčice

Ovo je jedan od onih recepata koji nikad ne dosadi, dobra stara klasika. Ukusna jela su uvijek jednostavna jela!

Octopus in tomato sauce

1 manja hobotnica
1 luk
5 žlica maslinovog ulja
3 paradajza
3 češnja češnjaka
150 ml bijelog vina
origano
ružmarin
bosiljak
peršin
sol, papar
žličica šećera

Zaleđenu hobotnicu stavite kuhati cca sat vremena (ovisno o veličini hobotnice) u neslanu vodu. Kad se skuha, ocijedite ju i narežite na komadiće. Na maslinovom ulju dinstajte sitno narezani luk. Paradajzu skinite kožicu i nasjeckajte ga na komadiće. Dodajte ga luku, promiješajte i dodajte vino. Kuhajte cca 10 do 15 minuta, odnosno dok vino ne ispari. Dodajte sitno narezani češnjak i začine zajedno sa šećerom, promiješajte pa dodajte komadiće  hobotnice, i kuhajte još 10 minuta. Poslužite uz palentu ili tjesteninu.

8 misli o “Hobotnica u umaku od rajčice

Komentiraj