Kad sam se konačno odlučila isprobati ove nadaleko poznate kuglice, preplavilo me more recepata. Svi su bili više manje tu negdje što se tiče količine sastojaka, tako da sam se odlučila za jedan koji se na kraju pokazao kao savršen recept i vjerna kopija pravom Ferreru. U original receptu, autor ne oblaže kuglice krokantom, kao što to ide u originalu, ali ja sam se ipak odlučila biti što vjernija originalu. Blog autora se nalazi ovdje, ali recept više ne mogu pronaći na blogu.
100 g grubo samljevenih napolitanki od lješnjaka
150g preprženih i grubo samljevenih lješnjaka
200 g čokoladnog namaza
250 g čokolade + 2 žlice ulja
70 g krokanta
Napolitanke, lješnjake i namaz dobro promiješajte. Ako je smjesa premekana stavite je u hladnjak na pola sata.
Od smjese napravite male kuglice i stavite ih u hladnjak na 45 minuta da očvrsnu prije nego ih obložite čokoladom .
Čokoladu i ulje otopite na pari i ostavite da se malo ohladi.
Svaku kuglicu uvaljajte u krokant pa umočite u čokoladu, ocijedite i ostavite da se čokolada stisne na hladnom mjestu.
These are my favorite candy. Thanks for the recipe! Amazing photo! 🙂
Sviđa mi seSviđa mi se
Thank you Eva 🙂
Sviđa mi seSviđa mi se
Predivni su! Obozavam ih i ja i svi koji su ih probali… 🙂
Sviđa mi seSviđa mi se
🙂
Sviđa mi seSviđa mi se
Obožavam vaše recepte i redovno ih pravim 🙂 kuglice su wow!
Sviđa mi seSviđa mi se
Hvala Luna 🙂
Sviđa mi seSviđa mi se
Draga Jasenka,
pravila sam kuglice i odusevljena sam time koliko su verne pravim kuglicama.
Jedino mi tehnika umakanja kuglica u cokoladu nije bas najbolja.
Kad sam oblikovala kuglice ostavila sam ih u zamrzivac da se malo bolje stegnu dok istopim cokoladu. Ubadajuci stapic u njih umakala sam ih.
Medjutim kako je cokolada topla, i kako sam ih ja vadila i stavljala na papir za pecenje, one su tako gubile svoju okruglu formu i dobijale formu recimo, minjona. Cokolada koja je jos malo curila sa njih, pravila je kao neko postolje oko njih :).
Tako da na kraju nisu uopste licile na kugllice. Ali je zato ukus stvarno izmisljen. Svaka cast na receptu.
Molila bih te samo za savet kako da napravim lepe kuglice oblozene cokoladom.
Unapred hvala.
Pozdrav,
Urania
Sviđa mi seSviđa mi se
Urania, jako mi je drago da su Vam se svidjele. Ostavite cokoladu da se ohladi pa onda krenite s umakanjem, kad je topla nije dovoljno cvrsta.
Sviđa mi seSviđa mi se
Hvala Jasenka.
Sviđa mi seSviđa mi se
pozzz, svako dobro, sretan Božić..ne znam gdje nabaviti krokant?
Sviđa mi seSviđa mi se
Tonkica, evo homemade:
50 g SECERA 50 G ORAHA ILI LJESNJAKA
Šećer stavite u manju posudu na laganu vatru. Kad se počne karamelizirati, dodajte lješnjake i miješajte par minuta (dok se šećer ne zalijepi za lješnjake). Istresite ih na papir za pečenje i ostavite da se ohlade. Zatim ih sameljite na krupnije komade.
Sviđa mi seSviđa mi se
gdje nabaviti krokant?
Sviđa mi seSviđa mi se
Anita, evo recept za homemade:
50 g SECERA 50 G ORAHA ILI LJESNJAKA
Šećer stavite u manju posudu na laganu vatru. Kad se počne karamelizirati, dodajte lješnjake i miješajte par minuta (dok se šećer ne zalijepi za lješnjake). Istresite ih na papir za pečenje i ostavite da se ohlade. Zatim ih sameljite na krupnije komade.
Sviđa mi seSviđa mi se