Ovo je jedan od onih recepata koji nikad ne dosadi, dobra stara klasika. Ukusna jela su uvijek jednostavna jela!
1 manja hobotnica
1 luk
5 žlica maslinovog ulja
3 paradajza
3 češnja češnjaka
150 ml bijelog vina
origano
ružmarin
bosiljak
peršin
sol, papar
žličica šećera
Zaleđenu hobotnicu stavite kuhati cca sat vremena (ovisno o veličini hobotnice) u neslanu vodu. Kad se skuha, ocijedite ju i narežite na komadiće. Na maslinovom ulju dinstajte sitno narezani luk. Paradajzu skinite kožicu i nasjeckajte ga na komadiće. Dodajte ga luku, promiješajte i dodajte vino. Kuhajte cca 10 do 15 minuta, odnosno dok vino ne ispari. Dodajte sitno narezani češnjak i začine zajedno sa šećerom, promiješajte pa dodajte komadiće hobotnice, i kuhajte još 10 minuta. Poslužite uz palentu ili tjesteninu.
odlično i ukusno…krasne fotke
Sviđa mi seSviđa mi se
Hvala Ingrid 🙂
Sviđa mi seSviđa mi se
Da, da hobotnica na saft sa žgancima. Mljac!
Sviđa mi seSviđa mi se
🙂
Sviđa mi seSviđa mi se
Uh, ovo bih volela probati… Odlicno izgleda!
Sviđa mi seSviđa mi se
Hvala Milkica 🙂
Sviđa mi seSviđa mi se
A, ovo je po mom ukusu. Nikad nisam spremala hobotnicu ali sam jela nekoliko puta i zaljubila se u taj ukus. Divno izgleda 🙂
Sviđa mi seSviđa mi se
Ja hobotnicu kuham direktno u paradajzu i jako je mekana,a umak ukusan i mirisan 🙂
Sviđa mi seSviđa mi se