Kolačići od ricotte

Cream cheese mini cakes

Osvježavajući, jednostavni i prefini kolačići koje ćete poželjeti napraviti još puno puta. Kad sam naišla na domaću ricottu, odmah sam odlučila isprobati ovaj recept, a idući na redu je cheesecake od ricotte. Nadam se da će biti jednako ukusan kao i ovaj.

Sastojci
110 g glatkog brašna
20 g gustina
1 žličica praška za pecivo
prstohvat soli
85 g maslaca sobne temperature
250 g ricotta sira
150 g šećera
2 jaja
par kapi ekstrakta vanilije
Sok od pola limuna

Cream cheese mini cakes

Pećnicu zagrijte na 175 stupnjeva. Kalup za kuglofe premažite maslacem. U posudi promiješajte brašno, gustin, sol i prašak za pecivo. Maslac, ricottu i šećer izradite mikserom, dok ne dobijete jednoličnu smjesu, dodajte jedno po jedno jaje. Zatim dodajte vaniliju i sok od pola limuna i sve dobro promiješajte. Malo po malo dodavajte smjesu sa brašnom i sve dobro sjedinite. Nakon 15 minuta pećnicu smanjite na 150 stupnjeva i pecite ih još cca 15 minuta, dok ne dobiju zlatnu boju ili provjerite čačkalicom. Ostavite da se malo ohlade, pa ih premjestite na žicu da se skroz ohlade.
9Posipajte šećerom u prahu i poslužite uz svježe jagode.

15 misli o “Kolačići od ricotte

  1. Ne razumijem po čemu je ricotta, koja se proizvodi doslovno od otpada pri proizvodnji sira bolja od vulgaris domaćeg kravljeg sira kakvog nose kumice na plac. Može biti upravo u ovom: ricotta-fensi, sir od kumice-za seljake!

    Sviđa mi se

    1. Explorer, ne bih znala, i nitko nije rekao da je bolja :), mozda samo manje masnija i laganija, a i morate priznati (ako ste ju probali) da je okus ipak drugaciji….

      Sviđa mi se

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s