ENGLISH VERSION BELOW
Čim sam vidjela ovu roladu kod Snježane na blogu Dalmacija down under, znala sam da ću je čim prije isprobati, i malo je reći da smo oduševljeni. Zapravo, ovako nešto fino nisam već jako dugo jela i stvarno podsjeca na medenu pitu. Ja sam isto izbacila klinčiće, ispekla i propasirala bundevu i ubacila vaniliju, bez dodatka oraha. Nisam imala pleh mjera kao u originalnom receptu, nego sam koristila nešto manji. Biskvit je izrazito sočan, aromatičan, dekorativan i jako fin, a cjelokupan dojam fantastičan, pa preporučujem da ga obavezno probate. Za biskvit Vam je potrebno:
100 g brašna
1/2 žličice sode bikarbone
1/2 žličice praška za pecivo
1/2 žličice cimeta
1/4 žlicice soli
3 velika jaja
200 g šećera
160 ml ispasirane pecene tikve
25o g krem sira na sobnoj temperaturi
85 g omekšalog maslaca
130 g šećera u prahu
vanilija
Papirom za pečenje obložiti lim 38 cm x 25 cm, papir zatim namastiti i pobrašniti. Zagrijati pećnicu na 180°C. Čistu kuhinjsku krpu prostrti na radnu povrsinu i posuti ju obilno šećerom u prahu. Paziti da krpa bude veca od lima. U manjoj zdjeli pomiješati suhe sastojke. U većoj zdjeli izmiksati jaja i šećer dok ne postane gusta pjenasta masa. Umiksati i pasiranu tikvu. Dodati suhe sastojke i sve dobro izmiješati. Smjesu istresti na pripremljen lim i peći do zlatno žute boje, 13 do 15 minuta. Odmah okrenuti na pripremljenu krpu, pažljivo maknuti papir za pečenje i zaviti u roladu zajedno s krpom, ostaviti da se ohladi na žici. Kad se rolada ohladi oprezno ju odmotati i puniti kremom. U zdjeli izmiksajte sve sastojke u glatku kremu koju stavite u hladnjak da malo očvrsne, premažite biskvit i oprezno ga zarolajte. Stavite ga u hladnjak na sat vremena prije posluživanja i posipajte šećerom u prahu po želji.
“”””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””
Very interesting this roll , delicious!
Sviđa mi seSviđa mi se
Ako pqwotseca na medenu pqitu, onda je fenomenalna garant!
Sviđa mi seSviđa mi se
nesto ne zeza tastatura 😉
Sviđa mi seSviđa mi se
Sada ću i ja morati da je napravim,tako lepo izgleda,čisto mami…
Sviđa mi seSviđa mi se
e, bas si me razveselila sto si ju probala.:)slike su lijepe kao i uvijek!:))))
Sviđa mi seSviđa mi se
very pretty!
Sviđa mi seSviđa mi se
Jučer nisam uspjela poslat komenatr. Dakle, rolada me potpuno oduševila i mislim da ću je probat!
Sviđa mi seSviđa mi se
“Medena pita” je carobna rec (tj. reci), i meni rolat kod Snjezane ucinio kao nesto izuzetno i icice na probu! Tvoja rolnica je diiiivna, tako je nezna! Fotke vise necu ni da komentarisem, stalno ponavljam jedno isto 🙂
Sviđa mi seSviđa mi se
uh štp to dobro izgleda… ja bih svakako ubacila orahe jer ih obožavam, ali i ovo mi djeluje prefino 🙂
Sviđa mi seSviđa mi se
ajme divno, bas imam pirea od bundeve u frižideru, mogla bih ovo isprobati, prekrasne slike!
Sviđa mi seSviđa mi se
Prekrasno izgleda!
Sviđa mi seSviđa mi se
meraviglioso questo rotolo!! le foto sono bellissime..ma il dolce deve essere buonissimo! complimenti!
Sviđa mi seSviđa mi se
Prekrasna je i savršeno ti je ispala. I meni se odmah svidjela čim je Snježana objavila. 🙂
Sviđa mi seSviđa mi se
Danas malo došetah do tebe i ostah bez teksta i riječi……Odlično!!!!!!!!!Pusa Ivana
Sviđa mi seSviđa mi se
Predivno si je uradila, odusevila sam se kada sam videla fotke.
Sviđa mi seSviđa mi se
Looks very tasty, & these pictures are great! Greetings and hugs, Diana
Sviđa mi seSviđa mi se
Mary, Federica, Di_Ani, Mrs Ergul,thank you:))Hvala cure, obavezno probajte.
Sviđa mi seSviđa mi se
super izgleda.. ali kad ja ne volim tu bundevu :((
Sviđa mi seSviđa mi se
Odlično izgleda, ne zaostaje za Snježaninom:)
Sviđa mi seSviđa mi se
Isprobano!Bez riječi sam. Fantastično!
Sviđa mi seSviđa mi se