Rolada od tikve by Snjezana/Pumpkin roll

ENGLISH VERSION BELOW
Čim sam vidjela ovu roladu kod Snježane na blogu Dalmacija down under, znala sam da ću je čim prije isprobati, i malo je reći da smo oduševljeni. Zapravo, ovako nešto fino nisam već jako dugo jela i stvarno podsjeca na medenu pitu. Ja sam isto izbacila klinčiće, ispekla i propasirala bundevu i ubacila vaniliju, bez dodatka oraha. Nisam imala pleh mjera kao u originalnom receptu, nego sam koristila nešto manji. Biskvit je izrazito sočan, aromatičan, dekorativan i jako fin, a cjelokupan dojam fantastičan, pa preporučujem da ga obavezno probate. Za biskvit Vam je potrebno:

35 g šećera u prahu za posipanje po kuhinjskoj krpi
100 g brašna
1/2 žličice sode bikarbone
1/2 žličice praška za pecivo
1/2 žličice cimeta
1/4 žlicice soli
3 velika jaja
200 g šećera
160 ml ispasirane pecene tikve

KREMA
25o g krem sira na sobnoj temperaturi
85 g omekšalog maslaca
130 g šećera u prahu
vanilija

Papirom za pečenje obložiti lim 38 cm x 25 cm, papir zatim namastiti i pobrašniti. Zagrijati pećnicu na 180°C. Čistu kuhinjsku krpu prostrti na radnu povrsinu i posuti ju obilno šećerom u prahu. Paziti da krpa bude veca od lima. U manjoj zdjeli pomiješati suhe sastojke. U većoj zdjeli izmiksati jaja i šećer dok ne postane gusta pjenasta masa. Umiksati i pasiranu tikvu. Dodati suhe sastojke i sve dobro izmiješati. Smjesu istresti na pripremljen lim i peći do zlatno žute boje, 13 do 15 minuta. Odmah okrenuti na pripremljenu krpu, pažljivo maknuti papir za pečenje i zaviti u roladu zajedno s krpom, ostaviti da se ohladi na žici. Kad se rolada ohladi oprezno ju odmotati i puniti kremom. U zdjeli izmiksajte sve sastojke u glatku kremu koju stavite u hladnjak da malo očvrsne, premažite biskvit i oprezno ga zarolajte. Stavite ga u hladnjak na sat vremena prije posluživanja i posipajte šećerom u prahu po želji.

“”””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””

CAKE:
35 g powdered sugar (to sprinkle on towel)
100 g all-purpose flour
1/2 teaspoon baking powder
1/2 teaspoon baking soda
1/2 teaspoon ground cinnamon
1/4 teaspoon salt
3 large eggs
200 g granulated sugar
160 ml pumpkin puree

FILLING:
250 g cream cheese, softened
130 g powdered sugar, sifted
85 g butter, softened
1 teaspoon vanilla extract

For cake preheat oven to 180 °C. Grease 38 x 25 cm roll pan, line with wax paper. Grease and flour paper. Sprinkle a thin, cotton kitchen towel with powdered sugar.Combine flour, baking powder, baking soda, cinnamon, and salt in small bowl. Beat eggs and sugar in large mixer bowl until thick. Beat in pumpkin. Stir in flour mixture. Spread evenly into prepared pan. Bake for 13 to 15 minutes or until top of cake springs back when touched. Immediately loosen and turn cake onto prepared towel. Carefully peel off paper. Roll up cake and towel together. Cool on wire rack.

FILLING
Beat cream cheese, powdered sugar, butter and vanilla extract in small mixer bowl until smooth. Let cool for 30 minutes. Carefully unroll cake and remove towel. Spread cream cheese mixture over cake. Reroll cake. Refrigerate at least one hour. Sprinkle with powdered sugar before serving, if desired.

20 misli o “Rolada od tikve by Snjezana/Pumpkin roll

  1. “Medena pita” je carobna rec (tj. reci), i meni rolat kod Snjezane ucinio kao nesto izuzetno i icice na probu! Tvoja rolnica je diiiivna, tako je nezna! Fotke vise necu ni da komentarisem, stalno ponavljam jedno isto 🙂

    Sviđa mi se

Komentiraj